Jonathan Rea heeft zondag op Circuito San Juan Villicum de Tissot Superpole race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur was in deze Sprintrace het snelst voor Alvaro Bautista en Toprak Razgatlioglu. Nederlander Michael van der Mark werd zesde, de in Nederlandse dienst rijdende Loris kwam opnieuw ten val.

Na een race op zaterdag met slechts 12 coureurs aan de start stonden er tijdens de Superpole race gewoon weer 19 WorldSBK coureurs aan het vertrek. Nadat in de warm-up eerder op de dag al duidelijk werd dat de weersomstandigheden voor een compleet andere situatie zorgde – de rondetijden waren ruim 3 seconden sneller dan in de race van zaterdag – waren de voortekenen voor deze korte sprint race dan ook veel belovend.

Bij de start was het Alvaro Bautista die de leiding nam voor Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu terwijl de vanaf de tweede plaats op de grid gestarte Michael van der Mark een iets minder goede start kende en een aantal plaatsen prijs moest geven ten opzichte van zijn startplaats.

Niet veel later was het Rea die Bautista met een gewaagde actie wist te passeren en de leiding overnam. Razgatlioglu volgde op de derde plaats terwijl Alex Lowes, Van der Mark en Chaz Davies het met elkaar aan de stok kregen in de strijd voor de vierde plaats.

Voor Loris Baz was op dat moment al voorbij, de Fransman die vanaf de voorlaatste plaats op de grid aan de race moest beginnen vanwege zijn crash zaterdag in de Superpole kwalificatie kwam opnieuw ten val.

Vooraan het veld reed Rea ronde na ronde iets weg van Bautista die op zijn beurt weer een kleine voorsprong op wist te bouwen op Razgatlioglu. Van spanning vooraan het veld was dan ook geen sprake meer. De strijd in deze race zat er iets achter, maar nadat Davies de vierde plaats over had weten te nemen van Lowes en Van der Mark erachter op de zesde plaats kwam te rijden was ook hier de spanning ver te zoeken.

Het enige spannende moment kwam in de laatste ronde nog op naam van Rea, de Kawasaki coureur had even een momentje nadat hij op het smerige gedeelte van de baan kwam. Het liep goed af en de Noord-Ier reed vervolgens dan ook onbedreigd naar de zege voor Bautista, Razgatlioglu, Davies en Lowes.

Van der Mark passeerde als zesde de finish gevolgd door Sandro Cortese, Leon Haslam, Tom Sykes en Leandro Mercado.

Later op dag, om 21:00 uur (NL-tijd) komen de WorldSBK coureurs nogmaals in actie als Race2 op het programma staat.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App