Home MotoGP MotoGP De reacties van de MotoGP top drie over de eerste dag in...

De reacties van de MotoGP top drie over de eerste dag in Silverstone

100
vinales - iannone
Maverick Viñales voor Andrea Iannone | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Andrea Iannone, Maverick Viñales en Cal Crutchlow waren de drie snelste MotoGP coureurs tijdens de eerste dag van de Octo British Grand Prix. Na afloop had het drietal het volgende te vertellen over hun eerste dag op het Silverstone circuit.

 

Andrea Iannone, Ducati Team, 2’01.421, 1e:

“In FP2 hebben we geprobeerd om wat te veranderen aan de set-up van de ochtend, maar uiteindelijk hebben we de instellingen teruggezet omdat we de veranderingen niks vonden. Op dit circuit is het erg belangrijk om de achterkant van de motor goed te laten werken en daar hebben we ons dus op gefocust. Ik hoop dat het droog blijft morgen, omdat we nog veel te doen hebben – ikzelf, mijn team en mijn race engineer die me helpt bij het vinden van de beste lijnen.”

 

Maverick Viñales, Team Ecstar Suzuki, 2’01.721, 2e:

“Ik heb een goed gevoel en ben vol vertrouwen na de eerste dag, dit is best een lang en lastig circuit om te leren, er is dus nog ruimte voor verbetering en  we zullen vooral nog moeten werken aan de juiste lijnen. We hebben het zowel met harde als zachte banden goed gedaan vandaag. Vanochtend was ik met de harde band al competitief en dat is nog beter geworden met de zachte. Ik heb al een race afstand gereden met 1 setje banden, toch moeten we verder onderzoeken welk type het beste is voor de kwalificatie en de race. Ik voelde me goed, ook met de gebruikte banden en de set-up is verbeterd; onze focus zal nu echt moeten liggen op mijn rijstijl.”

 

Cal Crutchlow, LCR Honda, 2’01.917, 3e

“Het ging prima vandaag. Tijdens de ochtend maakte ik me in de eerste instantie niet druk, omdat we wat verschillende dingen moesten proberen met de motor. Ik was uiteindelijk best positief aan het einde van de eerste vrije training, maar toen het leek dat het de rest van de dag zou gaan regenen werd ik bezorgd omdat ik nog buiten de top 10 stond. De middag sessie ging goed, en ik ben erg blij met de stappen die we hebben gemaakt. We hebben nog steeds veel te doen voor de race van zondag, maar we weten niet hoe het weer zal zijn – dat is altijd moeilijk. Het team doet het fantastisch en we zullen zien hoe het morgen gaat, wat voor weer het ook is.”

 

Winkelwagen
Er zijn nog geen producten aanwezig