Reacties van de WorldSBK top drie na hun eerste dag in Misano

2797
Michael Rinaldi - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Randy van Maasdijk

Michael Rinaldi was op vrijdag de snelste World Superbike coureur op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Achter de Italiaanse Ducati coureur stonden Alex Lowes en Toprak Razgatlioglu in de top drie aan het einde van de dag.

Dit weekend vindt de derde ronde van het World Superbike kampioenschap plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de prachtige Italiaanse oostkust. Met heel veel zon en temperaturen rond de 30°C waren de weersomstandigheden typisch en werd er hard gereden. Vorig jaar is er een nieuwe asfaltlaag aangebracht op het Italiaanse circuit en aangezien het WorldSBK kampioenschap hier vorig jaar niet reed is het voor deze coureurs nog nieuw.

Uiteindelijk was het de thuisrijder Michael Rinaldi die op zijn Ducati Panigale V4 R de snelste rondetijd van de dag wist te rijden in de slotfase van FP2, nota bene het warmste moment van de dag. Alex Lowes op de Kawasaki ZX-10RR moest zo’n twee tienden toegeven op de Italiaan terwijl Toprak Razgatlioglu daarachter zijn snelste rondetijd van de dag al ’s ochtends in FP1 had gereden.

Michael Ruben Rinaldi (P1 – 1’34.334): “Het was een hele goede dag voor ons omdat we een aantal grote stappen hebben gemaakt. Vanochtend waren we snel maar was ik niet helemaal tevreden met het gevoel met de machine. Het team heeft tussen FP1 en FP2 hard gewerkt en in de middag kon ik veel effectiever rijden. Als we op deze manier werken kunnen we alleen maar tevreden zijn. Morgen zullen we alles geven.”

Alex Lowes (P2 – 1’34.628): “We hebben hier dit jaar niet getest, in tegenstelling tot een hoop anderen. Vanochtend reden we met de SC0 band omdat we daar in de vorige twee raceweekenden ook snel mee waren. Echter lijkt het erop dat de SC0 op dit circuit teveel spint dus hebben we in de middag een aanpassing gemaakt aan de machine. Niet iets heel groots, daarnaast gebruikten we ook andere banden.

We hebben een goede stap weten te maken ten opzichte van vanochtend zonder al te grote aanpassingen te doen. In bocht 3 en in de laatste bocht zijn er een aantal hobbels bij het punt van aanremmen, buiten dat is het asfalt heel goed en is de grip ook beter dan ik me kan herinneren. Ik denk dat we vandaag echt goed werk hebben geleverd.”

Toprak Razgatlioglu (1’34.848): “We hadden vandaag een goede start en in de tweede sessie hebben we voornamelijk werk verricht met het oog op de races. We hebben ook de nieuwe banden van Pirelli geprobeerd, beide sessies waren positief voor mij.

Morgen zullen we proberen om nog een stapje te maken met de set-up en moeten we de keuze maken wat betreft de banden voor de race. Vandaag was nog maar het begin, het is natuurlijk belangrijk dat we morgen sterk zijn en niet alleen in FP2. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk. Voor vandaag kunnen we in ieder geval al tevreden zijn.”

De World Superbike coureurs komen zaterdagochtend om 09:00 uur eerst nog in actie voor de derde vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Om 11:10 uur gaat de Superpole van start met race 1 om 14:00 uur.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter