Reacties van Nederlanders in WorldSSP 300 na tweede raceweekend in Aragón

481
Jeffrey Buis en Scott Deroue vieren hun goede resultaat in race 2 op Motorland Aragón | foto© WorldSBK.com

Zondagmiddag wist Jeffrey Buis voor de derde keer in acht dagen een World Supersport 300 race te winnen op Motorland Aragón. Na de dubbel van vorige week en een podiumfinish op zaterdagmiddag was de Nederlander op zondag weer veruit het sterkst. Scott Deroue zorgde voor een Nederlandse 1-2 door als tweede te finishen.

Het is momenteel een Nederlands feestje in de World Supersport 300 klasse. Na vier raceweekenden staat Jeffrey Buis aan kop in het kampioenschap met 127 punten, Scott Deroue staat tweede met 116 punten. Buis wist op zondagmiddag de tweede race van het weekend op Motorland Aragón met overmacht te winnen en behaalde daarmee de derde zege in twee weekenden tijd.

Scott Deroue was daarachter de leider van de grote groep die streed om de tweede plaats en wist uiteindelijk dan ook als tweede over de finish te komen. Even leek Koen Meuffels er zelfs een Nederlandse top drie van te kunnen maken maar hij kwam uiteindelijk als vijfde over de streep. Glenn van Straalen streed mee in deze grote groep maar moest genoegen nemen met de negentiende plaats. Onderstaand de reacties van de vier Nederlanders na wederom een succesvol raceweekend op Motorland Aragón.

Jeffrey Buis (P1): “Ik ben zo blij met deze P1! Ik had een goede start en het lukte om een gat te slaan. Daarna heb mijn eigen tempo gereden. Het zijn twee geweldige weekenden geweest met drie overwinningen en vier podiumplaatsen! Ik wil mijn team, familie, sponsoren en iedereen die mij steunt enorm bedanken. Wat een fantastisch gevoel!”

Scott Deroue (P2): “Ik had niet zo’n goede eerste ronde als gisteren. Het was niet makkelijk om door de groep te komen en de rijders te passeren. Teamgenoot Jeffrey was toen al vertrokken; felicitaties voor hem! Ik kwam in de laatste ronde voorop te rijden en dat was niet het plan. Op het rechte stuk kwamen ze uit mijn slipstream, maar in de laatste bocht kwam wist ik nog weer terug te komen. Erg blij met deze tweede plaats en de 20 punten voor het kampioenschap!”

Koen Meuffels (P5): “Na alle problemen de afgelopen 3 races heb ik eindelijk weer eens vooraan mee kunnen rijden. In een kopgroep van 20 rijders ben ik na een spannende race uiteindelijk als 5e gefinisht en heb ik laten zien dat ik voor het podium mee kan strijden. Deze gedachte nemen we mee naar Barcelona over 2 weken!”

Glenn van Straalen (P19): “Het was goed dat we deel uitmaakten van de voorste groep. Ik had moeite om in de slipstream te blijven en het was erg moeilijk om rijders te passeren. De motor voelde verder goed aan na het technische probleem van gisteren, maar er zat helaas niet meer in vandaag. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk dit weekend!”

Het volgende raceweekend voor het WorldSBK kampioenschap is op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het weekend van 18, 19 en 20 september.

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.