Nadieh Schoots zal in 2019 van start gaan in de kleuren van het nieuw opgezette Rebel Racing, een team dat zich tot doel heeft gesteld om meer en meer mogelijkheden voor vrouwen te creëren; ‘If women can make it there, they can make it anywhere’

Nadieh Schoots zal in 2019 op een Kawasaki ZX10-R van Rebel Racing aan de start verschijnen het 2019 IRRC Superbike kampioenschap. Daarnaast zal Schoots zich gaan meten met de internationale road race top bij de North West 200, Ulster Grand Prix, en Macau Grand Prix. Verder is het team op zoek naar een tweede vrouwelijke coureur om naast Schoots in het IRRC te rijden.

Rebel Racing
Na een aantal jaar binnen de sport, is een ding duidelijk geworden voor de leden van Rebel Racing: echt goede kansen voor vrouwen zijn moeilijk te vinden binnen racen, zowel op straat als op gewone circuits. Dit is waarom zij nu besloten hebben om hun eigen kans te creëren, en twee vrouwen aan start te brengen van het International Road Racing Championship. Schoots zal met haar ervaring binnen het IRRC de tweede rijder gaan begeleiden.

Titelsponsor
Het team is op zoek naar een titelsponsor om meerdere jaren mee samen te werken, iemand die of een bedrijf dat net zo sterk gelooft dat onder de juiste omstandigheden – vrouwen in staat zijn topprestaties te leveren in door mannen gedomineerde sectoren. Rebel Racing wil dit bewijzen via road racing*, en gaandeweg meer en meer mogelijkheden voor vrouwen te creëren. Vaak de favoriet van media en fans biedt het team unieke manieren om uw bedrijf te promoten binnen de motor industrie, en hopelijk binnenkort ook breder. Kleinere sponsorpakketten zijn ook beschikbaar.

 

* If women can make it there, they can make it anywhere – Frank Sinatra


Tweede rijdster

Wat de tweede rijder betreft: eerdere ervaring op stratencircuits is niet nodig. Het team vereist wel ervaring met circuit racen en een ‘winning attitude’. In het kort, je raced niet om de ‘beste vrouw’ te zijn, je raced om het het maximale uit jezelf te halen. Als je geen ambitie hebt voor stratencircuits maar er wel alles voor over hebt om te groeien als racer, wil het team andere vormen van ondersteuning bespreken.

Past deze beschrijving bij jou of iemand die je kent, of ben je geïnteresseerd in een samenwerking om Rebel Racing financieel te ondersteunen?

Neem dan contact op het inschrijfformulier: Rebel Racing inschrijfformulier