Op het Circuit of the Americas gaan zondagavond om 19:20 uur de lichten op groen voor de derde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

Marcel Schrötter heeft zich, na Qatar, dit seizoen voor de tweede keer in zijn Grand Prix-carrière op pole gekwalificeerd. Daarnaast is dit zijn vierde opeenvolgende start vanaf de eerste rij.


Alex Marquez start vanaf de tweede startplaats, zijn eerste startplaats op de eerste rij sinds hij vorig jaar op pole stond in Maleisië. Hij is voornemens zondag zijn eerste race te winnen sinds Japan 2017.


Sam Lowes heeft zich als derde gekwalificeerd, zijn eerste back-to-back frontrow start sinds Brno en Silverstone in 2016. Lowes won de Texaanse Moto2 race in 2015 vanaf de tweede plaats op de grid.


Tom Lüthi, die twee jaar geleden als tweede eindigde in de Moto2 race in Austin, heeft zich als vierde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat in de klasse is sinds hij in 2017 derde was in Assen.


Brad Binder, die in 2016 in Austin derde werd in de Moto3 race, is met de vijfde kwalificatietijd de eerste niet-Kalex-coureur. Het is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar in Australië ook vijfde werd.


Jorge Navarro heeft zich gekwalificeerd als zesde, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar derde werd in Aragon en de beste voor Speed Up sinds Fabio Quartararo vorig seizoen zich als derde kwalificeerde in Maleisië.


De tweede KTM-rijder op de startgrid is Moto2 Rookie Jorge Martin op de achtste plaats, zijn beste kwalificatieresultaat is in de Moto2 klasse tot nu toe.


Kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri heeft zich slechts als vijftiende gekwalificeerd, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar zeventiende was in Austin. Tijdens zijn vijf bezoeken aan COTA in Moto2 heeft Baldassarri slechts één keer punten gescoord, dat was vorig jaar toen hij tiende werd.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App