Op het Circuit of the Americas gaan zondagmiddag om 18:00 uur de lichten op groen voor de derde Moto 3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

Niccolo Antonelli heeft zich voor het eerst sinds Qatar vorig jaar en voor de zesde keer in zijn carrière op pole weten te kwalificeren. Tijdens zijn eerste vijf vorige pole wist Antonelli maar één keer ook de race te winnen, Brno 2015.


Tijdens de zes Moto3-races die tot nu toe in Austin zijn verreden, zijn alleen Philipp Öttl (2016) en Aron Canet (2017) er niet in geslaagd om de race vanaf de pole te winnen.


Dit is de derde opeenvolgende Moto3 pole in Austin voor een Honda-rijder en de vierde overall sinds het kampioenschap in 2013 voor het eerst actief was op het circuit.


Raul Fernandez heeft zich als tweede gekwalificeerd en is daarmee de best geklasseerde KTM-rijder. Het is zijn beste kwalificatieresultaat in wat zijn elfde start is in zijn Grand Prix-carrière, en zijn eerste start vanaf de eerste rij.


Gabriel Rodrigo voltooit de eerste, zijn eerste startrij sinds hij vorig jaar op pole stond in Japan. Rodrigo zal voor het eerst op het podium willen staan sinds hij vorig jaar derde werd in Catalonië, zijn enige podiumfinish tot nu toe.


De winnaar in Argentinië, Jaume Masia, voert de tweede startrij aan. Het is de eerste keer dat hij een back-to-back start op de eerste twee startrijen sinds Aragon en Thailand vorig jaar.


Darryn Binder heeft zich als vijfde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatie is sinds hij vorig seizoen tweede was in Australië.


Aron Canet, die in 2017 voor de tweede keer in zijn Grand Prix-carrière in Austin op pole stond, start vanaf de zesde plaats. Dat is de vierde keer op rij dat hij zich sinds Valencia vorig jaar op de eerste twee rijen van de grid heeft gekwalificeerd.


Romano Fenati, die de enige rijder op de huidige grid is die een Moto3-race in Austin (2016 en 2017) heeft gewonnen, begint zijn 100e Grand Prix-race in de klasse vanaf de twaalfde plaats op de grid. Hij wil de eerste rijder worden die drie keer wint op een circuit in de Moto3-klasse.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App