Red Bull Honda World Superbike Team in 2018 met Camier en Gagne

71
gagne
Jake Gagne | foto© Honda Pro Racing

Jake Gagne wordt komend seizoen de teamgenoot van Leon Camier bij het Red Bull Honda World Superbike Team. De Amerikaan, die het afgelopen seizoen al enkele keren als invaller actief was voor het team, tekende eerder deze week een contract bij het in Nieuwleusen gevestigde team.

Het Red Bull Honda World Superbike Team heeft haar rijdersbezetting voor komend seizoen rond. Nadat enkele weken terug Leon Camier al werd vastgelegd heeft men eerder deze week overeenstemming weten te bereiken met de Amerikaan Jake Gagne.

Met de komst van Gagne als tweede coureur naast Camier is de deur voor Stefan Bradl definitief gesloten en komt er na één seizoen al weer een einde aan het World Superbike avontuur voor de Duitser. Waar Bradl komend seizoen zal rijden is nog niet bekend, volgens de laatste geruchten zou de voormalig Moto2 wereldkampioen nog in gesprek zijn met Honda voor een job als HRC MotoGP testcoureur.

Jake Gagne
Gagne, geboren en getogen in Ramona – California, is 24 jaar en kwam afgelopen seizoen uit in het MotoAmerica Superbike Championship op de Genuine Broaster Chicken Honda CBR1000RR SP2 (Fireblade). Gagne won in het seizoen 2010 op 18-jarige leeftijd de Red Bull MotoGP Rookies Cup waarna hij in 2011 de overstap maakte naar het CEV Moto2 Championship.

Na het Spaanse avontuur keerde de Amerikaan terug naar zijn geboorteland waar hij in 2014 de titel won zowel in het Daytona SportBike Championship en het MotoAmerica Superstock 1000 Championship.

Tijdens de Amerikaanse ronde van het World Superbike kampioenschap eerder dit jaar viel de Amerikaan voor het eerst in voor het Red Bull Honda World Superbike Team als vervanger van de overleden Nicky Hayden. Gedurende zijn invalbeurten in de resterende wedstrijden wist Gagne in totaal 24 WK punten te scoren met twee keer een twaalfde plaats tijdens de afsluitende ronde in Qatar als beste resultaat.

Het Red Bull Honda World Superbike Team zal de komende week (23-24-25 november) op het circuit van Jerez de la Frontera haar eerste wintertest afwerken ter voorbereiding op komend seizoen. Tijdens deze test zal echter alleen Camier in actie komen.