Red Bull KTM Ajo: Raul Fernandez naar Moto2, Pedro Acosta opvolger in Moto3

167
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© KTM Images

Het is officieel, Raul Fernandez maakt na dit seizoen binnen Red Bull KTM Ajo de overstap van de Moto3 naar de Moto2 klasse. Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Pedro Acosta zal in 2021 op zijn beurt de plaats van Fernandez over nemen binnen het team in de Moto3 klasse.

Wat goed is komt snel, dat moet Red Bull KTM Ajo teambaas Aki Ajo ook gedacht hebben dit seizoen bij het optreden van Raul Fernandez. De 20-jarige Spanjaard promoveert namelijk al na één seizoen voor het team actief te zijn geweest in de Moto3 klasse naar de Moto2 klasse.

Voorafgaand aan de Grande Prémio MEO de Portugal heeft de Spanjaard dit seizoen al vijf pole positions weten te behalen en eindigde hij al drie podiumplaatsen waaronder een overwinning onlangs in Valencia. De voormalige Red Bull MotoGP Rookies Cup racewinnaar en FIM CEV Repsol Moto3 Junior-wereldkampioen is bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto3 klasse en zijn eerste seizoen binnen het Red Bull KTM Ajo Moto3 team en maakt zoals zaterdagochtend in Portimão officieel bekend is gemaakt in 2021 binnen het team de overstap naar de Moto2 klasse waar hij de teamgenoot wordt van de eerder al aangetrokken Remy Gardner.

Red Bull KTM Ajo hoeft echter niet lang te wachten op een waardig opvolger in de Moto3 klasse want de 16-jarige 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Pedro Acosta zal de plaats van Fernandez in gaan nemen in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Acosta wist afgelopen seizoen zes opeenvolgende overwinningen te scoren in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en scoorde daarnaast ook nog eens vier overwinningen in het FIM CEV Repsol Moto3 Junior Wereldkampioenschap. Acosta zal in 2021 binnen het Red Bull KTM Ajo Moto3 Team de teamgenoot worden van Jaume Masia die enige tijd terug al door het team werd aangetrokken.

Raul Fernandez: “Ik wil het hele team, KTM, Red Bull en vooral Aki bedanken voor hun vertrouwen in mij. Het is een belangrijke stap in mijn scarrière en ik ben erg blij dat ik binnen deze structuur kan blijven groeien. Het is een geweldige kans en ik weet dat ik veel zal genieten samen met een aantal ongelooflijke mensen. Dit is een nieuwe etappe, die me dichter bij de droom van elke renner brengt: in de MotoGP te komen. Red Bull KTM Ajo is het beste team in Moto2, dus deze aankondiging is een eer voor mij. Ik heb alleen maar woorden van dank voor hen en voor mijn familie, die mij altijd aan mijn zijde hebben gestaan.”

Pedro Acosta: “Het is ongelooflijk om deze kans te krijgen van Red Bull, KTM en Ajo Motorsport. Ik wil ze allemaal bedanken. Voor mij betekent het deel uitmaken van dit team dat ik deel uitmaak van het beste Moto3-team dat er bestaat. Het wordt mijn eerste jaar in het FIM-Moto3 wereldkampioenschap, dus we zullen de eerste race moeten afwachten om te zien waar we staan en dan realistische doelen te stellen. In de eerste helft van het seizoen zullen we ons moeten richten op de aanpassing aan de werkdruk want die zal anders zijn dan wat ik gewend ben in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en in het FIM CEV. Ik ga mijn best doen om dit leerproces tot een succes te maken.”

Aki Ajo, Red Bull KTM Ajo Team eigenaar: “We zijn erg blij om aan te kondigen dat Raul volgend jaar de overstap naar de Moto2 zal maken. Ondanks het feit dat het een hectisch jaar is geweest, heeft hij een goed tempo en een snelle vooruitgang laten zien. We vinden het nu een goed moment voor hem om in Moto2 te beginnen. We weten dat hij een grote toekomst heeft, hoewel we hem de tijd moeten geven om zich aan te passen aan de nieuwe klasse. We hebben een zeer sterke relatie opgebouwd en het is een zeer hardwerkende jongen. Het project met Raul is erg belangrijk voor Red Bull, KTM en onze hele racefamilie. We hebben in het verleden goede debutanten gehad in onze projecten en het is erg positief om weer een nieuw talent bij ons te hebben. We hebben Pedro [Acosta] verschillende keren ontmoet en gesproken en ik heb iets gezien in zijn manier van werken dat lijkt op een old-school stijl die ik echt leuk vond. Ik heb het gevoel dat we met hem een goede kans op succes hebben in de toekomst, hoewel we niet mogen vergeten dat hij tijd nodig zal hebben”.

Met Raul Fernandez en Remy Gardner in de Moto2 klasse en Pedro Acosta en Jaume Masia in de Moto3 klasse heeft Red Bull KTM Ajo haar rijdersbezetting voor 2021 rond.