Het is officieel, Red Bull KTM Tech3 zal in 2020 een nieuwe weg inslaan. Het Franse team zal de Moto2 klasse verlaten en komend seizoen een gloednieuwe start maken in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het nieuws dat KTM zich vanaf komend seizoen terug zal trekken uit de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap kwam afgelopen zondag op de Red Bull Ring voor velen als een grote verrassing.

Met name voor de twee door KTM ondersteunde teams, Red Bull KTM Ajo en Red Bull KTM Tech 3  was het nieuws een flinke aderlating, dit omdat beide teams voor 2020 nog een doorlopend contract hadden met de Oostenrijkse motorenfabrikant voor de Moto2 klasse.

Inmiddels is al bekend dat Red Bull KTM Ajo komend seizoen actief zal blijven in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap, weliswaar met een andere chassisfabrikant maar met steun van KTM en Red Bull. Het Franse Red Bull KTM Tech 3 van teambaas Hervé Poncharal daarentegen zal ook steun blijven ontvangen van zowel KTM als ook Red Bull, weliswaar niet in de Moto2 klasse maar in de Moto3 klasse.

Het team heeft woensdagochtend namelijk middels een uitgebracht persbericht bekend gemaakt dat men in 2020 aan een nieuw avontuur gaat beginnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioen. Met grote steun van zowel KTM als ook Red Bull zal het Franse team in 2020 met een tweemansteam aan de start verschijnen. Welke coureurs voor het team uit zullen komen zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Hervé Poncharal, Team Manager: “Omdat ik al zoveel jaren betrokken ben bij het racen, is één van de dingen die ik het leukst vind het starten van een nieuwe uitdaging. Ik begrijp en steun de beslissing van KTM om zich als fabrikant terug te trekken uit de Moto2-klasse en hun inspanningen te richten op zowel de Moto3 als de MotoGP klasse. Daarom is het een eer om de Red Bull KTM-vlag in de ultracompetitieve Moto3-klasse te mogen dragen, een klasse waarin Tech3 nog nooit eerder actief is geweest. Samen met KTM streven we ernaar om ons partnerschap te laten groeien en deze nieuwe categorie te ontdekken. Dus nu moeten we ons in 2020 opnieuw schikken en de belangrijkste missie is nu om de juiste coureurs te vinden en te overtuigen die binnen ons profiel passen. De komende dagen zullen we daar dan ook heel druk mee zijn. Tot slot zie ik deze stap als een zeer positieve en constructieve stap en het hele team is supergemotiveerd om te leveren wat Red Bull en KTM van ons verwachten.”

Pit Beirer, KTM Motorsport Director: “Allereerst moet ik zeggen dat we echt trots hoe de samenwerking met Tech3, Hervé en het hele team tot nu toe is verlopen. Hoewel het nog maar een korte tijd is, hebben we al een zeer sterke samenwerking opgebouwd en we kunnen niet wachten om hier in de toekomst op voort te bouwen. Onze strategische verandering, die we het afgelopen weekend hebben aangekondigd, is gebaseerd op de langetermijnverbintenis die we met het kampioenschap hebben. We hebben afgelopen zondag ook bevestigd dat we nog eens vijf jaar in de MotoGP zitten, dat wil zeggen zeven jaar vanaf nu. Het voeden van onze KTM MotoGP-academie is gewoon heel belangrijk en fundamenteel en dit begint op Moto3-machines in deze paddock. Dus, nu we van de Red Bull MotoGP Rookies Cup naar het Moto3-wereldkampioenschap gaan, vinden we dat we ons werk met onze talenten en samen met zeer sterke teams moeten intensiveren. Daarom zijn we er echt trots op te zien dat Tech3 ons idee volgt en stimuleert en dat we in deze omgeving samen een ander Moto3-platform kunnen creëren. Dit zal een zeer sterke basis zijn voor jonge toekomstige talenten en ik kijk echt uit naar dit project, dat we volledig ondersteunen. Het is een onderdeel van onze wereldwijde strategie in de MotoGP. Ik wil alle jongens van Tech3 nogmaals bedanken voor het feit dat ze samen met ons verder willen verder willen werken aan deze nieuwe strategie.”

Welke twee Moto3 coureurs in 2020 uit gaan komen in de kleuren van Red Bull KTM Tech 3 is nog niet bekend.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App