Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender van 2024 bekendgemaakt

1284
Start Red Bull MotoGP Rookies Cup Race - Misano World Circuit Marco Simoncelli | © Red Bull Content Pool

De kalender van 2024 voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup is bekendgemaakt. De jonge talenten zullen tijdens zeven Grand Prix weekenden in actie komen en in totaal veertien races rijden.

In 2024 wordt het 18e seizoen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup verreden. 26 van ‘s werelds snelste tieners gaan op hun KTM’s op jacht naar de Cup-overwinning en denken nu al aan toekomstige glorie in het MotoGP wereldkampioenschap.Voorlopig kalender 2024:

Test: 11-12 april, Jerez, Spanje
1. 27-28 april, Jerez, Spanje
2. 11-12 mei, Le Mans, Frankrijk
3. 1-2 juni, Mugello, Italië
4. 29-30 juni, Assen, Nederland
5. 17-18 augustus, Spielberg, Oostenrijk
6. 31 augustus – 1 september, Aragon, Spanje
7. 7-8 september, Misano, Italië

De locaties zijn bekend en hebben al waardevolle lessen opgeleverd voor Rookies die uitgroeiden tot GP-sterren

Jerez
Waar het allemaal begon. Dit was de locatie voor de allereerste Rookies Cup-race in 2007. Johann Zarco eindigde als derde maar won dat jaar de Cup. Hij werd de eerste Rookie die een Grand Prix won, de 125cc GP van Japan in 2011 in Motegi. De Fransman won ook de eerste van twee back-to-back Moto2-titels in Motegi in 2015.

Le Mans
Angel Piqueras scoorde een briljante dubbel in 2023 op weg naar een record van 9 overwinningen in het seizoen en het veroveren van de Cup.

Mugello
Biedt altijd ongelooflijke races, waaronder de fantastische overwinning van Collin Veijer in 2022 in Race 2, waar hij de ongelooflijke vaardigheid en vastberadenheid toonde die hem tot een sensatie van het Moto3-wereldkampioenschap van dit jaar hebben gemaakt.

Assen
Een van de klassieke GP-locaties en het toneel van Miguel Oliveira’s ongelooflijke overwinning in 2008. De Portugese coureur staat momenteel op gelijke hoogte met Brad Binder voor het grootste aantal GP-overwinningen van een ex Rookie, 17.

Spielberg
Een hoogtepunt van het jaar en het circuit waar Pedro Acosta alle vier de overwinningen pakte in het dubbele Covid GP-seizoen van 2020. De Spanjaard won het jaar daarop het Moto3-wereldkampioenschap en leidt momenteel de Moto2-titelstrijd.

Aragon
Jorge Martín had de Cup al binnen maar stormde toch naar de overwinning in de laatste race van het seizoen 2014 in Aragon. De Spanjaard won het Moto3-wereldkampioenschap in 2018 en gaat nu voor de MotoGP-titel.

Misano
Altijd een geweldige plek om het seizoen af te sluiten en de plaats van de overwinning van Danny Kent in 2010, toen de Britse coureur de Cup met één punt verschil verloor van Jake Gagne. Kent werd de eerste Rookie die het Moto3-wereldkampioenschap won in 2015.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’