Nu de MotoGP, maar ook het WorldSBK en vele andere gemotoriseerde sporten stil liggen vanwege de uitbraak van het coronavirus is het rustig op de circuits. Dat de circuits hier ook veel schade van ondervinden en moeite hebben om de komende tijd de salarissen van hun personeel te kunnen betalen zal voor velen onder ons geen geheim zijn. Het personeel van de Oostenrijkse Red Bull Ring hoeft zich voorlopig echter geen zorgen te maken, Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz betaald de salarissen in deze moeilijke tijd namelijk gewoon uit zijn eigen zak door.

De Oostenrijkse Red Bull Ring ligt er op dit moment verlaten bij, maar de 340 personeelsleden waren de afgelopen tijd druk bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen. Naast een groot aantal kleinere en minder drukbezochte publieksevenementen op korte termijn staat er begin juli de Oostenrijkse Formule 1 Grand Prix op het programma en doen de MotoGP coureurs half augustus het Oostenrijkse circuit aan.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus ontstond er de afgelopen week een compleet andere situatie. Geen activiteiten meer op korte termijn en derhalve geen werk voor de 340 medewerkers. Geen werk betekend echter voor veel van de tijdelijke arbeidskrachten ook geen inkomen. Net als in Nederland heeft ook de Oostenrijkse regering maatregelen getroffen en komt men met een vergoeding voor bepaalde doelgroepen die door de situatie hun inkomen zien verdwijnen.

De werknemers van de Red Bull Ring hoeven zich echter geen zorgen te maken en zich de komende tijd niet te melden aan het loket voor een tijdelijke uitkering. Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz, tevens eigenaar van het circuit, heeft het personeel namelijk via een brief laten weten dan niemand van de medewerkers zich zorgen hoeft te maken over hun salaris en dat hij hiervoor de komende maand privé garant staat en uit zal betalen.

“Wij kunnen u allen informeren dat onze eigenaar met de huidige voorwaarden van maatregelen afziet van maatregelen als ontslagen en werktijdverkorting. Zo blijven tot 30 april 2020 alle bestaande collega’s met een volledige vergoeding in dienst. We maken even tijdelijk een pitstop.”

De Red Bull Ring gaat er vooralsnog vanuit dat alle belangrijke evenementen, waaronder het Formule 1 als ook het MotoGP evenement, op het circuit gewoon volgens planning zullen worden verreden.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App