Andrea Dovizioso wist zondag op de Red Bull Ring zijn eerste MotoGP zege van het seizoen te scoren. De overwinning – zijn tweede opeenvolgende en derde op het Oostenrijkse circuit – kwam een dag nadat de 34-jarige Italiaan bekend maakt na dit seizoen te vertrekken bij Ducati.  De overwinning zal geen invloed hebben op het besluit zo liet Dovi04 na afloop weten: “Er is geen weg terug naar Ducati.”

Het kan soms raar lopen in de racerij. Afgelopen vrijdag liet Ducati bij monde van Davide Tardozzi nog weten dat men na het tweede Grand Prix weekend op de Red Bull Ring een definitieve beslissing ging nemen over de invulling van de tweede plaats binnen het Ducati Team en een eventuele verlenging van het contract met Andrea Dovizioso. Een dag later was het Dovizioso die het heft in eigen handen nam en zijn manager Simone Battistella opdracht gaf om Ducati in kennis te stellen van het feit dat hij in 2021 niet langer deel uit wenst te maken van de Ducati familie.

Deze tik kwam hard aan bij Ducati, dat was aan alles te merken zaterdag na het bekend worden van het nieuws. Een misschien nog wel grotere klap deelde Dovizioso een dag later uit toen hij voor de derde keer en de tweede keer op rij de MotoGP race op de Red Bull Ring op zijn naam schreef.

Andrea Dovizioso: “Het was een vreemde race. Ik ben het meest onder de indruk dat ik me zo snel na mijn rampzalige weekend in Brno heb weten te herpakken. Ik voelde me daar zo slecht. Omdat we geen duidelijk idee hadden wat de exacte reden daarvoor was moesten iets zien te veranderen. Niet specifiek aan de motor, ik wist dat ik zelf gewoon een paar details moest aanpassen en mijn rijstijl moest zien te veranderen. De manier waarop ik dit seizoen de achterrem heb gebruikt, bleek met de nieuwe Michelin-achterband niet goed te werken. Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training heb ik hier aan gewerkt, ik ben de achterrem anders gaan gebruiken en dat bleek meteen goed uit te pakken.”

Na de vijfde Ducati overwinning in Oostenrijk werd Dovizioso zondag natuurlijk de vraag gesteld of deze zege invloed heeft op zijn beslissing en of er een kans bestaat dat hij zijn besluit zal heroverwegen.

Andrea Dovizioso: “Nee. Mijn beslissing is definitief. Deze overwinning zal daar niets aan veranderen.”

Het is niet de eerste keer dat Ducati een situatie als deze meemaakt. Zo wist Jorge Lorenzo in 2018 de MotoGP race in Mugello te winnen. Uitgerekend een dag nadat Ducati besloot om aan het einde van dat seizoen aflopende contract met de Spanjaard niet te verlengen.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App