Redding wint eerste race Prosecco DOC Aragon Round, Van der Mark vijfde

scott-redding
Scott Redding - Aragon | foto© worldsbk.com

Scott Redding heeft zaterdagmiddag in Aragon de eerste WorldSBK race van de Prosecco DOC Aragon Round op zijn naam geschreven. De Brit kwam als eerste over de finish voor zijn Ducati teamgenoot Chaz Davies en Jonathan Rea. Michael van der Mark passeerde als vijfde de zwart/wit geblokte vlag.

Scott Redding heeft zaterdag op Motorland Aragon de eerste World Superbike wedstrijd van het weekend weten te winnen. De voormalig MotoGP coureur en regerend British Superbike kampioen was het snelst na een lange strijd met Jonathan Rea om de leiding. Redding’s teamgenoot Chaz Davies wist uiteindelijk Rea ook nog te passeren waarmee de twee Britten Ducati een 1-2 bezorgden in deze race.

Rea kwam uiteindelijk als derde over de finish gevolgd door Michael Ruben Rinaldi en Michael van der Mark die op de vijfde plaats de best geklasseerde Yamaha coureur werd.

Toprak Razgatlioglu wist zich in deze redelijk te herstellen na een aantal moeilijke vrije trainingen en kwalificatie. De protegé van Kenan Sofuoglu passeerde als zesde de finish en wist zo de schade redelijk beperkt te houden.

De vanaf de tweede plaats vertrokken en na de start kort aan de leiding rijdende Loris Baz moest uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. Xavi Forés eindigde achter de Fransman als achtste terwijl Federico Cariscasulo en Leon Haslam in deze eerste race van het weekend de top tien completeerde.

Meer info en een uitgebreider verslag van alle actie gedurende deze tweede dag in Aragon is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App