Scott Redding rijdt van start tot finish aan de leiding in de eerste British Superbike wedstrijd op het TT Circuit Assen. Tommy Bridewell zat in het achterwiel van Redding totdat hij onderuit ging. Josh Brookes scoorde een tweede plaats door Jason O’Halloran en Luke Stapleford achter zich te houden.

Onder prachtige weersomstandigheden ging aan het begin van de middag de eerste race voor de British Superbike klasse van start op het TT Circuit Assen. Scott Redding had gedomineerd tijdens de trainingen en hij vertrok dan ook vanaf pole position met Tommy Bridewell en Luke Stapleford naast hem op de eerste startrij. De tweede startrij werd gevormd door Jason O’Halloran, Josh Brookes en Danny Buchan.

Redding dook als eerste de Haarbocht in. Het was dringen in de eerste sector, sommige rijden gingen wijd, maar iedereen bleef zitten. Redding legde gelijk een hoog tempo aan de dag en trok het veld in de openingsfase al wat uit elkaar. Bridewell kon vrij goed volgen in plaats twee en daarachter was er een groot gevecht gaande voor de derde plaats. Door een crash van Ryan Vickers kwam er in de derde ronde een safety car, waardoor het veld weer bij elkaar kwam.

Na ruim twee ronden achter de safety car werd de race hervat. Redding en Bridewell wisten gelijk weer een klein gat te trekken. Brookes reed op plaats drie, gevolgd door Stapleford en O’Halloran. Bridewell deed er alles aan om in het achterwiel van Redding te blijven, maar dit ging fout in de negende van achttien ronden. Bridewell’s Ducati schoof onderuit in de Bult en zijn race was voorbij. Ook Christian Iddon kwam een paar seconden later ten val in dezelfde bocht.

Redding had op dat moment ineens een voorsprong van twee seconden ten opzichte van teamgenoot Brookes die met Stapleford in gevecht was voor de tweede plaats. Het tweetal wisselde regelmatig van positie, waardoor O’Halloran ook weer kon aanhaken. Er stond geen maat op Redding en de Be Wiser Ducati coureur won dan ook de eerste race in Assen. Door deze overwinning neemt Redding tevens de leiding over in het kampioenschap.

Voor plaats twee bleef het spannend en in de laatste ronde waren er nog meerdere positiewisselingen. Brookes hield uiteindelijk de schade beperkt ten opzichte van Redding door als tweede te finishen. O’Halloran pakte ook een podiumplaats. Stapleford ging iets wijd in de Bult en dat koste hem een podium. Xavi Fores won het gevecht om de vijfde plaats voor Buchan, Tarran Mackenzie en Peter Hickman. Bradley Ray kwam als negende over de finish en Hector Barbera maakte de top-tien compleet. Om 16:30 uur gaat de tweede race van start op het TT Circuit Assen.

Handige links British Superbikes TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App