Scott Redding heeft de dubbel te pakken. De Ducati-coureur was ook het sterkste in de tweede British Superbike in Assen. Tommy Bridewell wist een tweede plaats te behalen door net voor Danny Buchan over de finish te komen.

Tommy Bridewell mocht vanaf pole position vertrekken in de tweede British Superbike race op het TT Circuit Assen. Oxford Racing had wel het nodige werk om zijn Ducati weer gereed te krijgen, na de crash van Bridewell in de eerst race. De startopstelling wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijden uit de eerste race. De winnaar van de eerste race, Scott Redding, vertrok vanaf plaats twee en Luke Stapleford was de derde rijder op de voorste startrij. Stapleford was na de start als snelste bij de Haarbocht voor Redding en Bridewell.

In de eerste ronde ging Redding gelijk in de aanval bij Stapleford in de Stekkenwal. Op hetzelfde moment nam teamgenoot Josh Brookes de derde plaats over van Bridewell. Stapleford gaf zich met zijn Suzuki niet gewonnen en kwam aan Reddding weer bij voorbij in de Ramshoek. Aan kop was het erg spannend in de openingsfase, want de top-tien bleef als één slinger achter elkaar rijden. Ook waren er constant positiewisselingen te zien in de voorste groep.

Brookes nam in de vierde ronde de leiding over, nadat hij voorbij was gekomen aan Redding en Stapleford. De Australiër probeerde weg te komen. Redding zag het gevaar en kwam naar de tweede plaats en zat al snel weer in het achterwiel van zijn teamgenoot. De overige rijders hadden moeite om de twee Ducati rijders te volgen. In de negende van achttien ronden nam Redding de leiding over met een gewaagde inhaalactie in de Stekkenwal. Toen Redding eenmaal aan de leiding kwam zette hij gelijk de snelste raceronde neer en trok hij de voorste groep uit elkaar.

Redding wist vervolgens een veilige voorsprong op te bouwen en won zo ook de tweede race op het TT Circuit Assen. Daarachter werd het nog erg spannend voor de tweede plaats. Bridewell wist aan te haken bij Brookes, net als de sterk rijdende Danny Buchan. In de voorlaatste ronde gingen zowel Bridewell als Buchan voorbij aan Brookes. Buchan zette in de laatste ronde nog volle druk op Bridewell, maar kwam hem niet voorbij. Brookies finishte achter Bridewell en Buchan als vierde. Stapleford werd na zijn sterke begin vijfde. Xavi Fores werd zesde voor Jason O’Halloran en Peter Hickman.

Redding heeft nu 595 punten in het kampioenschap en heeft daardoor een voorsprong van 14 punten op Brookes met nog twee evenementen te gaan. Bridewell staat derde voor Buchan en Tarran Mackenzie.

Handige links British Superbikes TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App