De tweede dag van de MotoGP of the Americas was zaterdag een vreemde dag. Door regen en onweer viel de ochtend letterlijk in het water, waardoor de vrije trainingen niet konden doorgaan. Zonder die gebruikelijke voorbereiding begon Bo Bendsneyder aan de kwalificatie. Dit leverde de NTS RW Racing GP coureur een zestiende startplaats op voor de zondag te verrijden race.

De vrije trainingen werden na een paar keer uitstel en veel onduidelijkheid uiteindelijk afgelast. Zeker na de moeilijke eerste dag wilde Bendsneyder graag rijden om verder te werken aan de setting en ritme op te bouwen, maar daar kwam het dus niet van.

In Q1 moesten ze er dus meteen vanaf het begin staan, want in een kwartier moest het gebeuren. Bendsneyder herpakte zich sterk na de moeilijke eerste dag en ging met de tweede tijd (2.12.043) door naar Q2.

In Q2 kon Bendsneyder zijn tijd van Q1 net niet verbeteren. Zijn snelste ronde van 2’12.669 was goed voor de zestiende plaats op de startgrid.

Bo Bendsneyder: “Ik ben wel blij met de kwalificatie, maar ik denk ook dat er meer in had gezeten, want in Q1 was ik sneller. In Q2 stond er iets meer wind en daardoor had ik het moeilijker. Ten opzichte van de eerste dag ben ik zeker niet ontevreden. Het is nu aan mij om er een goede race van te maken en zoveel mogelijk punten te pakken. Ik moet bewijzen dat ik ook agressief kan starten, zodat ik er meteen vanaf het begin beter bij zit.”

De Moto2 race in Austin gaat zondagavond om 19:20 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App