Reeves-Wilkes winnen na heftige strijd in WK Zijspannen, Team Streuer vijfde

36
Tim Reeves en Mark Wilkes blij met hun overwinning tijdens de Gamma Racing Day | Foto credit: Harm de Boer

Tim Reeves en Mark Wilkes hebben na een heftige strijd met de gebroeders Birchall de wedstrijd voor de WK Zijspannen gewonnen tijdens de Gamma Racing Day. Bennie Streuer en Kevin Rousseau finishten als vijfde op het TT Circuit Assen, terwijl Kees Endeveld en Jeroen Remmé als negende over de eindstreep kwamen.

Veertien combinaties gingen zondagmiddag van start in de wedstrijd voor de WK Zijspannen tijdens de Gamma Racing Day. De gebroeders Ben en Thomas Birchall vertrokken vanaf pole position. Naast hun op de eerste startrij Tim Reeves met Mark Wilkes en de Finse combinatie van Pekka Paivarinta met Jussi Veravainen. Deze drie spannen waren dit jaar over het algemeen ook nog het snelste in de wedstrijden. Bennie Streuer en Kevin Rousseau vertrokken vanaf de vierde plaats in hun thuiswedstrijd. De andere Nederlandse combinatie met Kees Endeveld en Jeroen Remmé hadden zich als negende gekwalificeerd voor de wedstrijd. De baan was droog bij de start van de wedstrijd, al vielen er kort voor de race nog wel een paar druppels regen.

In de openingsfase was er veel sensatie. Direct na de start raakten de combinaties van Birchall-Birchall en Reeves-Wilkes elkaar. De twee Britse combinaties staan sowieso al bekend als niet de beste vrienden. Paivarinta-Veravainen profiteerden en namen de leiding over. Het drietal reed weg, terwijl Streuer-Rousseau met drie andere spannen in gevecht raakten voor de vierde plaats. Vervolgens kwamen Birchall-Birchall brutaal terug bij Reeves-Wilkes, iets wat leek op wraak nemen op de actie in de eerste ronde. Birchall-Birchall namen daarna ook al snel de leiding over en begonnen een klein gat te slaan. Een paar ronden later gingen ook Reeves-Wilkes voorbij aan Paivarinta-Veravainen.

Daarachter waren Markus Schlosser en Marcel Fries voorbij gegaan aan Streuer-Rousseau. Sam en Adam Christie zaten in het achterwiel van Team Streuer net als de Franse combinatie van Paul Leglise met Emmanuelle Clement. Endeveld-Remmé vochten met twee andere spannen een duel uit voor de achtste positie in de wedstrijd. Aan kop wist Reeves-Wilkes binnen een paar ronden het gat te dichten naar de gebroeders Birchall. In de elfde ronde gingen Reeves-Wilkes in de GT-bocht voorbij een Birchall-Birchall. Vervolgens ontstond er opnieuw een hevig gevecht tussen de beide Britse combinaties. De twee spannen raakten elkaar regelmatig. De strijd werd eigenlijk beslist door de achterblijvers, daar kwamen Reeves-Reeves sneller langs. Omdat Birchall-Birchall wat vertraging opliepen bij de achterblijvers, kregen zij het weer aan de stok met Paivarianta-Veravainen. Na zestien ronden kwamen Reeves-Wilkes als winnaars over de finish voor Birchall-Birchall en Paivarinta-Veravainen. Schlosser-Fries werden vierde. Streuer-Rousseau moesten hard werken voor hun vijfde plaats, want het gevecht met Christie-Christie duurde tot de laatste bocht. Endeveld-Remmé finishten als negende in hun thuiswedstrijd.

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App