Home Teams Regen verpest vooruitgang Livio Loi in Silverstone

Regen verpest vooruitgang Livio Loi in Silverstone

20
loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Rene Vos

In de droge ochtendsessie op Silverstone boekte Livio Loi grote vooruitgang, met rondetijden die anderhalve seconde sneller waren dan de dag ervoor en die goed waren voor de top 10. Maar in de kwalificatie voor de Moto3-race van de Britse GP bleek het allemaal nutteloos doordat regen de progressie die RW Racing GP en haar Belgische coureur hadden geboekt teniet deed.

Een aantal aanpassingen doen aan de motor bleek de juiste beslissing te zijn geweest. Livio Loi was er veel sneller door in FP3 (2.15,855). De Belg stond geruime tijd dik in de top 10, maar tegen het eind van de training viel hij iets terug naar de achttiende plaats, op minder dan 2 seconden van Jorge Navarro’s snelste tijd. Het zag er veelbelovend uit voor de kwalificatie, maar regen deed het harde werk teniet.

In het begin van de kwalificatie was het koud, nat en winderig, maar het regende niet meer. Net toen Loi zijn ritme leek te hebben gevonden en de rondetijden verbeterden, ging het weer harder regenen en de kans op verbetering werd zo aanzienlijk kleiner.

Loi kreeg nog één kans in de slotfase van de sessie, toen hij achter Jorge Navarro kwam te zitten, die eerder was gecrasht. Maar Loi durfde niet alle risico’s te nemen om voluit te gaan en moest daarom genoegen nemen met de 22ste tijd, wat zeker niet was wat hij had verdiend gezien de vorderingen.

Livio Loi, RW Racing GP, snelste ronde 2.36,165, achttiende startplaats:

“Het was een moeilijke sessie in zware omstandigheden en ik had in het natte niet het vertrouwen om te pushen. Het duurde even voor ik het ritme en het vertrouwen terug had, en net toen ik het gevonden had, begon het weer harder te regenen. Het is jammer, want in het droge hadden we echt stappen gemaakt. De weersverwachting voor morgen is niet al te slecht, dus hopelijk kunnen we de vooruitgang die we hebben gevonden alsnog gebruiken om naar voren te komen, al zal dat op dit circuit niet eenvoudig zijn.”

WordPress Image Lightbox