Reiterberger, Deroue, Cortese en Rea het snelst in warm-up op Portimão

92
scott-deroue
Scott Deroue (95) voor Robert Schotman (6) | foto© Nico Schneider

Zondagochtend hebben Markus Reiterberger (STK1000), Scott Deroue (WorldSSP300), Sandro Cortese (WorldSSP) en Jonathan Rea (WorldSBK) de snelste rondetijden gereden in de warm-up sessies op Portimão voorafgaand aan de races later op de dag. 

Op een zonnig en zeer warm Autódromo Internacional do Algarve Portimão werden op zondagochtend warm-up sessies verreden voor de verschillende klassen in het World Superbike kampioenschap voorafgaand aan de vier races later op de dag.

STK1000
Titelfavoriet Markus Reiterberger, die vandaag mogelijk de titel in de wacht kan slepen, noteerde met een 1’44.469 de snelste rondetijd voor Roberto Tamburini en Federico Sandi. Daarachter waren het Florian Marino, Luca Salvadori, Luca Vitali, Gabriele Ruiu, Maximilian Scheib, Emanuele Pusceddu en Jan Bühn. De race voor de Superstock 1000 klasse gaat zondagmiddag om 12:45 uur Nederlandse tijd van start.

WorldSSP300
In de tien minuten durende warm-up sessie voor de World Supersport 300 klasse was het de Nederlander Scott Deroue die dankzij een 1’57.090 het snelst was voor Maria Herrera en Mika Perez. Daarachter waren het Börner, De la Vega, González, Carrasco, Erill, Valle en Mahaffy in de top tien. Walid Khan noteerde de zestiende tijd, Robert Schotman de 22e, Victor Steeman de 23e, Glenn van Straalen de 31e, Dennis Koopman de 37e en Ryan Vos de 38e. De race voor de lichtste klasse gaat om 13:45 uur Nederlandse tijd van start.

WorldSSP
In de warm-up voor de World Supersport klasse was het leider in het kampioenschap Sandro Cortese die met een 1’44.945 het snelst was voor Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Verder stonden Cluzel, Krummenacher, De Rosa, Smith, Stapleford, Soomer en Badovini in de top tien geklasseerd. Wayne Tessels was met de zeventiende rondetijd de snelste Nederlander voor Rob Hartog met de achttiende tijd, Jaimie van Sikkelerus klokte de 23e tijd. De WorldSSP race gaat om 14:45 uur Nederlandse tijd van start.

WorldSBK
Na het winnen van de eerste race op zaterdagmiddag was Jonathan Rea zondagochtend in de warm-up met een 1’41.845 opnieuw het snelst voor Marco Melandri en Tom Sykes. Chaz Davies noteerde de vierde tijd voor Eugene Laverty en Nederlandse podiumfinisher Michael van der Mark. Verder waren het Savadori, Fóres, Baz en Camier in de top tien. Door een aangepast schema staat de tweede race van de World Superbike klasse als laatste op het programma en zal van start gaan om 16:15 uur Nederlandse tijd.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App