Markus Reiterberger zal in het weekend van 12 t/m 14 december tijdens de tweede ronde van het 2019/20 FIM Endurance World Championship deel uitmaken van het BMW Motorrad World Endurance Team. De 25-jarige Duitser wordt de teamgenoot van Kenny Foray en Ilya Mikhalchik.

Markus Reiterberger kwam de afgelopen twee seizoenen uit in het FIM Superbike World Championship. Nadat Eugene Laverty door het BMW Motorrad WorldSBK Team voor 2020 werd aangetrokken als de nieuwe teamgenoot van Tom Sykes was er binnen het officiële BMW fabrieksteam voor komend seizoen geen plaats meer de 25-jarige Duitser en moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Een nieuwe start in het WorldSBK wist Reiterberger wist niet te vinden maar naar nu bekend is geworden zal hij ook zijn huidige werkgever trouw blijven, de voormalig IDM Superbike 1000 kampioen zal namelijk binnen de BMW-familie de overstap maken naar het BMW Motorrad World Endurance Team.

Het BMW Motorrad World Endurance Team maakt dit seizoen haar debuut in het FIM EWC met de nieuw ontwikkelde endurance versie van de BMW S 1000 RR. Het team wist in september met Kenny Foray en Ilya Mikhalchik en Julian Puffe tijdens de openingsrace van het seizoen, de Bol d’Or in Le Castellet, een indrukwekkende derde plaats te scoren.

Voor de tweede race van het seizoen, de acht uur tellende race op het Sepang International Circuit, zal Reiterberger de plaats in nemen van zijn landgenoot Puffe en met Foray en Mikhalchik op zondag 14 december aanstaande op jacht gaan naar succes.

Reiterberger kent het Sepang International Circuit, is zeer vertrouwd met de BMW S 1000 RR en heeft veel ervaring in de enduranceracesport, want hij heeft de afgelopen jaren meerdere malen voor BMW-teams in het FIM EWC gereden. Hij viel op bij Oschersleben (GER) in 2014, toen hij de pole met het Penz13.com team run Superstock RR veroverde. Dat was de eerste keer dat een Superstock team ooit een FIM EAC-race vanaf de eerste plaats op de grid startte. Reiterberger eindigde in 2017 als tweede in de Bol d’Or met hetzelfde team.

Markus Reiterberger: “Ik wil Werner en het team bedanken voor de mogelijkheid om op Sepang te racen. Ik kijk nu al echt uit naar Sepang. Het is een uitstekend circuit en ik behaalde daar in 2016 mijn beste resultaat in het World Superbike-wereldkampioenschap. Ik reed op een zo goed als veilige vierde plaats totdat ik kort voor de finish wegens een technisch probleem naar de kant moest. Met dat in gedachten heb ik goede herinneringen aan Sepang. De baan biedt veel grip en ik denk dat we een uitstekende uitgangspositie hebben om het daar goed te doen met onze motor. Ik heb twee sterke teamgenoten en samen zullen we er alles aan doen om een topresultaat te behalen.”

Werner Daemen, BMW Motorrad World Endurance Team manager: “Ik ben erg blij dat Markus in Sepang voor ons gaat rijden. Met zijn ervaring die hij heeft opgedaan in het World Superbike en zijn talent zal hij Kenny en Ilya uitstekend ondersteunen. Markus was ongelooflijk snel in 2016 in Sepang. In die tijd eindigde hij bijna op het podium in het World Superbike kampioenschap. Misschien maakt hij daar wel het verschil voor ons. We hebben de laatste ronde van het Spaanse Superbike-kampioenschap in Jerez de la Frontera gebruikt om ons voor te bereiden op de volgende EWC race in Sepang, dit met betrekking tot de afstelling van de motor en de Dunlop-banden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we sterk kunnen zijn met onze motor. Misschien zal het geluk weer een belangrijke rol spelen, net als tijdens onze eerste EWC race in Le Castellet.”

Het BMW Motorrad World Endurance Team zal alvorens de Sepang 8H wedstrijd op het programma staat nogmaals een test afwerken. Deze zal een week voorafgaand aan het evenement in Sepang plaatsvinden op het Sepang International Circuit, hetzelfde circuit waar de tweede ronde van het 2019/20 FIM Endurance World Championship wordt verreden.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App