Reiterberger sluit eerste dag op Misano af als snelste in STK1000

23
reiterberger
Markus Reiterberger - Misano | foto© Nico Schneider

Markus Reiterberger heeft vrijdag tijdens de twee verreden vrije trainingen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste tijd op de klok gezet. De Duitse STK 1000 corueur was het snelst voor Matteo Ferrari en Maximilian Scheib. 

Op vrijdag werden er twee vrije trainingen verreden voor de STK1000 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De coureurs openden ’s ochtends de actie op de baan waarna ze in de middag hun tweede vrije training verreden. Onder zonnige en warme omstandigheden was het Markus Reiterberger, leider in het kampioenschap, die zich in de eerste vrije training meteen vooraan liet zien en met een 1’37.040 de snelste rondetijd reed. Achter de Duitse alpha Racing-Van Zon BMW coureur waren het thuisrijders Roberto Tamburini en Riccardo Russo, daarachter waren het Sandi, Ferrari, Cavalieri, Marino, Delbianco, Vitali, Mantovani en Bassani in de top tien.

De tweede vrije training begon ook zonnig maar halverwege pakten donkere wolken samen boven het Italiaanse circuit en vielen er enkele druppels. De regen zette niet door waardoor aan het einde van de sessie nog een flink aantal coureurs hun snelste rondetijd aan wisten te scherpen.

Het was Markus Reiterberger die met een 1’36.548 de snelste rondetijd noteerde voor Matteo Ferrari en Maximilian Scheib. Verder stonden Bassani, Delbianco, Tamburini, Marino, Russo, Sandi en Cavalieri in de top tien.

De kwalificatie voor de STK1000 klasse zal zaterdagmiddag om 15:00 uur van start gaan.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag