Markus Reiterberger heeft op zondagmiddag de Superstock 1000 race op Motorland Aragón gewonnen. De Duitser was op zijn alpha Racing – Van Zon BMW S1000RR het sterkst voor Roberto Tamburini en Federico Sandi.

Polesitter Markus Reiterberger kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in. Achter de Duitser waren het Federico Sandi, Roberto Tamburini, Maximilian Scheib, Florian Marino en Emanuele Pesceddu in de leidende groep.

Voor alpha – Van Zon coureur Jan Bühn ging het eerste bocht al mis doordat de Duitser zijn BMW S1000RR onderuit schoof.

In de derde ronde was het Sandi die dankzij een slipstream voorbij ging aan Reiterberger. Ook Scheib won een plaats en verwees zijn landgenoot naar de derde plaats. Achter het drietal was het Tamburini met een flinke marge naar Marino op de vijfde plaats.

In de zesde ronde was het nog altijd Scheib aan de leiding, waarbij Reiterberger de tweede plaats terug had gepakt van Sandi. Echter maakte de Duitser in de voorlaatste bocht een fout en verloor daarmee de aansluiting aan Scheib. Tamburini maakte nog altijd deel uit van de kopgroep op de vierde plaats maar kon niet dichtbij genoeg komen om een aanval in te zetten.

Met vijf ronden te gaan wist Reiterberger de inhaalactie in te zetten en nam de leiding weer over van Scheib. Het tweetal had een klein gat geslagen naar Sandi en Tamburini op de derde en vierde plaats.

In de voorlaatste ronde kreeg Scheib te maken met een technisch probleem waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. Het leek erop dat zijn Aprilia RSV4 RF stilviel maar de Chileen kreeg hem weer aan de praat waardoor hij zijn weg kon vervolgen.

Dit zorgde ervoor dat Reiterberger onbedreigd naar de winst kon rijden en zo zijn eerste zege in de Superstock 1000 klasse behaalde met het alpha Racing – Van Zon team. Achter de Duitser waren het Tamburini en Sandi, verder waren het Scheib, Marino, Andreozzi, Vitali, Salvadori, Russo en Pinsach in de top tien.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag