Romano Fenati heeft zichzelf opnieuw behoorlijk in de nesten gewerkt. De Italiaanse Moto2 coureur, die momenteel een schorsing uitzit vanwege het al veelbesproken ‘remincident’ tijdens de Grand Prix in Misano, werd vrijdagavond na een korte achtervolging staande gehouden door de Italiaanse politie.

Romano Fenati heeft opnieuw iets uit te leggen na vrijdagavond rond de klok van 22:00 uur staande gehouden te zijn door de Italiaanse politie. De online editie van de Italiaanse krant Resto del Carlino weet namelijk te melden dat Fenati vrijdagavond op de snelweg A14 vanwege een veel te hoge snelheid door de Italiaanse politie staande is gehouden. Zonder slag of stoot ging dit echter niet, de Italiaanse Moto2 coureur negeerde namelijk het stopteken waarna er een achtervolging volgde. Na een korte achtervolging werd Fenati alsnog staande gehouden. Ook dit ging volgens de Italiaanse media niet zonder slag of stoot, Fenati zou zich namelijk flink verzet hebben bij de aanhouding waarbij er fysiek geweld is gebruikt.

De agenten hebben volgens het gepubliceerde bericht inmiddels een aanklacht ingediend tegen Fenati.

Reactie Fenati
Inmiddels heeft Fenati zelf ook gereageerd op het voorval.

“Natuurlijk moet ik nu, met alles wat ik ook doe, heel voorzichtig zijn. Ik ben me daar heel goed van bewust. Eigenlijk zou ik moeten proberen om een tijdje onzichtbaar te zijn. Klinkt makkelijk, nietwaar? Hier mijn kant van het verhaal. Vrijdag werd ik gebeld vanuit het ziekenhuis in Ancona waar mijn grootvader op sterven ligt. Mijn grootvader is één van de belangrijkste mensen in mijn leven. Hij werd geopereerd aan het hart. Het was een delicate en gecompliceerde operatie. Na de operatie deden zich complicaties voor en ik werd opgeroepen om met spoed naar het ziekenhuis te komen. Op de snelweg hield de politie me tegen voor snelheidsovertredingen, maar ik reed niet echt veel te hard. Boven de limiet, ja dat geef ik toe. Ik vroeg om de boete onmiddellijk uit te schrijven om zo snel mogelijk verder te kunnen rijden, maar de behandeling die ik kreeg door één van de twee agenten – omdat ik Romano Fenati was – was lachwekkend. Ik verontschuldigde me voor de overtreding en probeerde te bewerkstelligen dat de boete van 80 euro snel zou worden uitgeschreven, maar ik raakte verstrikt in een verhitte en, voor mij, onwerkelijke discussie.

Hoe kan ik mijzelf nog verdedigen, ik die Romano Fenati ben en elke keer dat er ook maar iets is alles vervolgens direct onder een vergrootglas wordt geplaatst?”

Terugkeer
Fenati werd onlangs tot eind februari 2019 geschorst vanwege het incident met Stefano Manzi tijdens de GP van San Marino. Eerder deze week kwam echter het bericht dat de Italiaan in 2019 terug zal keren als coureur in het MotoGP paddock. De Italiaan heeft hiervoor een contract getekend bij het Marinelli Snipers Moto3 Team, het team dat hem onlangs ontsloeg na het wangedrag in Misano.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Bron: www.ilrestodelcarlino.it