Remy Gardner: “Doel is om in Valencia te strijden voor de wereldtitel”

2437
Remy Gardner
Remy Gardner | foto© KTM Images

Remy Gardner wist tijdens de eerste seizoenshelft maar liefst drie overwinningen en vijf podiumplaatsen te scoren. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur is hiermee de leider in de tussenstand van het kampioenschap tijdens de vijf weken durende zomerstop. Tijd voor een interview en een terugblik op de eerste helft van het seizoen met de zoon van voormalig 500cc wereldkampioen Wayne Gardner.

Remy Gardner heeft dit seizoen laten zien dat hij volwassen en consistent is en gegroeid is als coureur. Hij gaat gedurende de zomerstop aan de leiding in de tussenstand van het Moto2 wereldkampioenschap. De Australische coureur stond bij acht van de negen races die tot nu toe in 2021 zijn verreden op het podium en schreef drie overwinningen op zijn naam.

Wat is voor jou het mooiste moment geweest tijdens de eerste negen races?

Remy Gardner: “Als ik één moment zou moeten kiezen, dan kies ik de overwinning in Barcelona gaan. Ik vond de race die we daar reden persoonlijk erg goed, en aangezien ik daar ook in de buurt woon, kon ik die dag de overwinning met een paar vrienden vieren.”

Wat betekende het voor jou om de eerste Australiër te worden die drie opeenvolgende races in de Moto2 won?

Remy Gardner: “Het betekent dat we ons werk heel goed doen. We moeten zo doorgaan en op dezelfde manier blijven werken om deze reeks positieve resultaten te behouden. Het is een bron van trots voor mij om mijn land op deze manier te vertegenwoordigen.”

Wat heeft het werken bij Red Bull KTM Ajo je opgeleverd?

Remy Gardner: “Het team heeft me veel professionaliteit gegeven. Aki [Ajo] weet hoe hij het maximale uit elke rijder kan halen. De manier waarop ze werken is fantastisch, en het is heel efficiënt en georganiseerd. Ik hoop dat al deze inspanningen aan het eind van het seizoen tot uiting zullen komen, want in een klasse als de Moto2 telt alles.”

Wat betekent het voor jou om een sterke teamgenoot als Raul Fernandez te hebben?

Remy Gardner: “Het is positief om een sterke teamgenoot te hebben, zodat je van hem kunt leren. Daarom is het team dit jaar ook zo sterk, omdat we nieuwe kennis hebben opgedaan over elkaar en de stijl die elke rijder heeft. Dat brengt ons niveau steeds meer omhoog en dat is heel goed voor ons.”

“Het idee is om in Valencia te gaan vechten voor het kampioenschap.”

Wat zou je na de zomerstop nog willen verbeteren?

Remy Gardner: “Ik zou mijn mijn kwalificatie nog wel iets willen verbeteren. Dat wil niet zeggen dat we het tot nu toe verkeerd hebben gedaan, maar Raul is gewend om een paar tienden sneller te gaan dan mij. In de tweede helft van het seizoen gaan we werken om ons bochtenwerk wat te versterken in onze hot lap.”

Wat is het doel voor de rest van het seizoen?

Remy Gardner: “Om het werk en de resultaten die we tot nu toe hebben laten zien vol te houden, om te herhalen hetgeen we in het eerste deel van het seizoen hebben gedaan. Het zal belangrijk zijn om geen fouten te maken en altijd punten te blijven scoren. Het idee is om in Valencia te gaan vechten voor het kampioenschap.”

Hoe ga je de vijf weken durende zomerstop doorbrengen?

Remy Gardner: “Ik ga van de gelegenheid gebruik maken om een paar dagen te reizen en even los te zijn van mijn dagelijkse beslommeringen. Ik wil wat vissen, wakeboarden, in mijn garage werken aan de auto’s die ik aan het restaureren ben… Als ik terugkom, ga ik hard trainen om me voor te bereiden op de twee races in Oostenrijk, die heel belangrijk voor ons zullen zijn.”

Gardner heeft na negen verreden races 184 WK punten weten te scoren. Met dit puntental heeft hij 31 punten meer dan zijn teamgenoot Fernandez die met 153 WK punten de tweede plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap. Marco Bezzecchi bezet de derde plaats, de Italiaan heeft in de eerste helft van het seizoen 128 WK punten bij elkaar gereden.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter