Remy Gardner op pole, 16e startplaats voor Bo Bendsneyder in Portimão

275
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© motogp.com

Remy Gardner vertrekt zondag tijdens de laatste Moto2 race van 2020 vanaf de pole. De Australiër was zaterdagmiddag in Portimão tijdens de kwalificatie het snelst voor Luca Marini en Fabio Di Giannantonio. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich in zijn voorlopig laatste Moto2 race als zestiende.

De laatste pole binnen het 2020 MotoGP wereldkampioenschap is zaterdagmiddag een prooi geworden voor Moto2 coureur Remy Gardner. De Australiër was in een spannende Moto2 kwalificatie op het 4,962 km lange Autódromo Internacional do Algarve het snelst voor Luca Marini, Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini en de verre van fitte Sam Lowes.

Jorge Martin kwalificeerde zich zaterdagmiddag als zesde in zijn laatste Motor race alvorens hij de overstap maakt naar de koningsklasse voor Nicolò Bulega, Augusto Fernandez, Marcos Raminez en Nagashima.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kende opnieuw een degelijke kwalificatiedag. De Rotterdammer wist zich via een uitstekende tweede tijd in Q1 alsnog te plaatsen voor Q2, maar in de beslissende kwalificatie waar de beste achttien startplaatsen voor de zondag te verrijden race worden verdeeld moest de NTS-coureur genoegen nemen met de zestiende rondetijd. De snelste rondetijd van 1’43.062 van Bendsneyder was echter slechts 0,485 seconde langzamer dan de poletijd van zijn voormalige teamgenoot Gardner.

De laatste Moto2 race van het seizoen in Portimão gaat zondagmiddag om 13:20 uur Nederlandse tijd van start.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.