Remy Gardner vertrekt zondag tijdens de laatste Moto2 race van 2020 vanaf de pole. De Australiër was zaterdagmiddag in Portimão tijdens de kwalificatie het snelst voor Luca Marini en Fabio Di Giannantonio. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich in zijn voorlopig laatste Moto2 race als zestiende.

De laatste pole binnen het 2020 MotoGP wereldkampioenschap is zaterdagmiddag een prooi geworden voor Moto2 coureur Remy Gardner. De Australiër was in een spannende Moto2 kwalificatie op het 4,962 km lange Autódromo Internacional do Algarve het snelst voor Luca Marini, Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini en de verre van fitte Sam Lowes.

Jorge Martin kwalificeerde zich zaterdagmiddag als zesde in zijn laatste Motor race alvorens hij de overstap maakt naar de koningsklasse voor Nicolò Bulega, Augusto Fernandez, Marcos Raminez en Nagashima.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kende opnieuw een degelijke kwalificatiedag. De Rotterdammer wist zich via een uitstekende tweede tijd in Q1 alsnog te plaatsen voor Q2, maar in de beslissende kwalificatie waar de beste achttien startplaatsen voor de zondag te verrijden race worden verdeeld moest de NTS-coureur genoegen nemen met de zestiende rondetijd. De snelste rondetijd van 1’43.062 van Bendsneyder was echter slechts 0,485 seconde langzamer dan de poletijd van zijn voormalige teamgenoot Gardner.

De laatste Moto2 race van het seizoen in Portimão gaat zondagmiddag om 13:20 uur Nederlandse tijd van start.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App