Remy Gardner gaat in 2021 uitkomen voor Red Bull KTM Ajo Moto2. Dit nieuws hebben de Australiër en KTM woensdag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

De geruchten waren er al enige tijd, maar de kogel is nu definitief door de kerk. Remy Gardner gaat zijn Moto2 avontuur in 2021 voort zetten bij het Red Bull KTM Ajo Moto2 team van de Finse teambaas Aki Ajo.

De Australiër, die ondanks zijn nog jonge leeftijd al bijna 100 Grand Prix starts achter zijn naam heeft staan en inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig is in de Moto2 klasse, heeft hiermee volgens eigen zeggen zijn zo gewenste droomtransfer te pakken.

Gardner begon zijn carrière in het FIM CEV Repsol en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de Moto3, voordat hij in 2016 de overstap maakte naar de Moto2 categorie. Gardner heeft twee podium klasseringen en twee pole positions op zijn naam staan in de Moto2 klasse, waarvan de meest recente het afgelopen weekend in San Marino.

Remy Gardner: “Ik ben erg blij dat ik dit contract heb mogen tekenen, een contract bij mijn droomteam. Ik ben er trots om deel uit te gaan maken van de Red Bull en KTM familie, en van Aki’s teamstructuur. Ik wil iedereen bedanken voor het feit dat ze me deze kans hebben gegeven voor 2021. Ik dank ook iedereen die me geholpen heeft om hier te komen. Ik kan niet wachten om volgend jaar met hen te gaan werken en ik hoop dat we samen een aantal geweldige dingen kunnen laten zien.”

Gardner is de laatste aanwinst van de KTM GP Academy; een systeem en structuur die door de Oostenrijkse fabrikant is geïmplementeerd om toptalent te laten ontwikkelen, via de Moto3 en Moto2, naar een van de vier Red Bull KTM MotoGP-zitjes. Onlangs zagen we twee rijders die deel uitmaakten van het Red Bull KTM Ajo team – Brad Binder en Miguel Oliveira – de overstap maken naar de koningsklasse waar ze al grote dingen hebben laten zien.

Jorge Martin
Ondanks dat het op dit moment nog niet officieel bekend gemaakt is zal Gardner de plaats innemen van de Spanjaard Jorge Martin die binnenkort bekend zal maken na dit seizoen de KTM familie te gaan verlaten en in 2021 van start te zullen gaan in de kleuren van Pramac Racing in de MotoGP categorie.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App