Enea Bastianini is de 2020 Moto2 wereldkampioen. De Italiaan eindige zondagmiddag in Portimão als vijfde in de laatste Moto2 race van het seizoen, voldoende om de wereldtitel veilig te stellen. De race werd gewonnen door Remy Gardner voor Luca Marini en Sam Lowes.

Net als eerder op de dag in de Moto3 klasse liep zondagmiddag in Portimão ook de laatste Moto2 race van 2020 uit op een spannende aangelegenheid. Vanzelfsprekend was er de strijd voor de overwinning. Zo leek Luca Marini lange tijd met de winst aan de haal te gaan maar het was Remy Gardner die er in de slotfase een stokje voor stak en zo zijn allereerste Grand Prix zege wist te scoren – 10.339 dagen nadat zijn vader Wayne Gardner in 1992 de winst greep in de British Grand Prix. Achter de Australiër passeerde Luca Marini als tweede de eindstreep terwijl de verre van fitte Sam Lowes de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Marco Bezzecchi passeerde als vierde de finish gevolgd door Enea Bastiani die aan deze vijfde plaats voldoende had om de 2020 wereldtitel veilig te stellen.

De zesde plaats in deze race werd een prooi voor Jorge Martin gevolgd door Jorge Martin, Joe Roberts, Augusto Fernandez, Lorenzo Baldassarri en Xavi Vierge.

Bo Bendsneyder passeerde in zijn laatste race in dienst van NTS RW Racing GP als dertiende de finish. De Nederlander wist zich na een mindere start – eigenlijk eerste bocht – gedurende de race goed te herstellen om uiteindelijk op ruim zestien seconden van de winnaar als dertiende de finish te passeren en opnieuw drie belangrijke WK punten aan zijn conto toe te voegen.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App