Renzo van Emmerik hangt zijn helm aan de wilgen

1428
renzo-van-emmerik
Renzo van Emmerik - Assen 2020 | foto© Jan Timmerman - JTS Fotogarfie

Renzo van Emmerik hangt na 10 jaar actief te zijn geweest als coureur zijn helm aan de wilgen. Dit nieuws heeft de 27-jarige ONK SuperCup 1000 coureur via zijn socialmedia kanalen wereldkundig gemaakt.

Renzo van Emmerik heeft bekend gemaakt te stoppen als actief wegracecoureur. De coureur uit het Brabantse Meeuwen vindt het tijd worden om zich meer te gaan richten op een maatschappelijke carrière en andere belangrijke zaken in het leven.

Van Emmerik maakte in het seizoen 2011 zijn debuut al coureur in de toenmalige Moriwaki GP3 Junior Cup. De Brabander vervolgde na twee seizoenen actief te zijn geweest in de Moriwaki GP3 Junior Cup zijn carrière vervolgens in de toenmalige OW Cup waar hij de eerste vijf seizoenen uitkwam in de ONK SuperCup 600 klasse. In 2018 werd de overstap gemaakt naar de ONK SuperCup 1000 klasse, de klasse waarin hij afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de eindstand van het kampioenschap.

Renzo van Emmerik: “Na lang en goed overwegen heb ik besloten om te stoppen met het intensief deelnemen aan de wegrace sport.  Na 10 mooie seizoenen met vooral hoogtepunten en hele mooie herinneringen is het tijd om te stoppen met racen. Het was een geweldige ervaring en ik ben iedereen meer dan dankbaar die mij hebben geholpen mijn dromen waar te maken. Ik hoop dat ik jullie in al die jaren heb laten zien dat ik dankbaar ben voor alle steun die ik van iedereen heb gehad, in welke vorm en mate dan ook. Ik zal jullie nooit vergeten.”

Het racen zijn bloed volgens Van Emmerik in zijn bloed, hij zal dan ook zeker de komende tijd nog wel eens op een circuit te vinden zijn, maar vanaf nu dus niet meer als actief coureur in een wegracekampioenschap.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App