Alex Rins stopte zondag in Le Mans na afloop van de MotoGP race in de uitloopronde bij een groep marshals en keerde vervolgens zonder helm terug in de paddock. Wat blijkt, de Suzuki coureur heeft zijn helm geschonken aan de familie van de vrijdag op deze post overleden 58-jarige marshal.

Een prachtig gebaar van Alex Rins zondag na afloop van de MotoGP race van de SHARK Helmets Grand Prix de France. In de uitloopronde stopte de Team Suzuki Ecstar coureur bij de post waar vrijdagochtend een 58-jarige dienstdoende marshal overleed na getroffen te zijn door een hartstilstand. De Spaanse MotoGP coureur overhandigde zijn helm aan de collega marshals met het verzoek deze te schenken aan de familie van hun overleden collega marshal.

Een prachtig gebaar van de Suzuki coureur die een moeilijk weekend kende in Le Mans. Na zich zaterdag slechts als negentiende te hebben gekwalificeerd knokte Rins zich in de race weliswaar nog wel terug naar de tiende plaats, maar door het puntenverlies ten opzichte van de voorste mannen zakte hij in de tussenstand van het kampioenschap wel van de tweede naar de derde plaats.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App