Riccardo Rossi tekent voor 2024 bij CIP Green Power

3562
riccardo-rossi
Riccardo Rossi | foto© CIP Green Power

Riccardo Rossi zal ook in 2024 als coureur actief zijn in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 21-jarige Italiaan heeft hiervoor een contract getekend bij het Franse CIP Green Power.

CIP Green Power heeft in de laatste week van 2023 haar rijderssamenstelling voor 2024 gewijzigd. Het Franse Moto3 team had voor komend seizoen de Zwitser Noah Dettwiller en de Fransman Lorenzo Fellon ingeschreven en dit tweetal stond dan ook vermeld op de voorlopige deelnemerslijst voor 2024.

Hier komt nu verandering in, het team kondigde vrijdag 29 december namelijk de komst aan van Riccardo Rossi als nieuwe coureur voor komend seizoen. De 21-jarige Italiaan wordt de teamgenoot van Noah Dettwiller hetgeen betekent dat er komend seizoen binnen het team geen plaats meer zal zijn voor Fellon.

Rossi kwam afgelopen twee seizoenen uit voor het Italiaanse SIC 58 Squadra Corse. Het waren voor Rossi zijn eerste twee seizoenen op een Honda, een machine waar hij geen vriendjes mee werd. Met een vierde plaats in Qatar als zijn beste klassering en in totaal 79 gescoorde WK punten eindigde Rossi het afgelopen seizoen slechts als veertiende in de eindstand van het kampioenschap.

De Italiaan tekende in september van dit jaar al een contract voor 2024 bij het Duitse PruestelGP. Door het besluit van PruestelGP tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia, een besluit om per direct als team te stoppen, kwam Rossi ineens zonder start te zitten voor komend seizoen. Twee dagen voor het einde van 2023 heeft Rossi dus opnieuw zekerheid voor 2024 en wel bij het Franse CIP Green Power.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’