Rick Dunnik behaalt IDC podium op Nürburgring

352
rick-dunnik
Rick Dunnik | foto© Jan Timmerman

Rick Dunnik en het team hebben deelgenomen aan de Dutch Supersport races op de Nürburgring met als resultaat Rick’s eerste podium in de 600-klasse: 3e plek!

Veel progressie geboekt
Het belangrijkste doel van dit weekend was meters maken op de 600cc motor. Het kost gewoon tijd om een nieuwe motor goed te leren kennen. Aangezien de volgende IDM wedstrijd pas eind juli is, was deelname aan IDC een mooie kans. Niet voor niets stonden er meer IDM SSP 600 coureurs aan de start.

Rick reed voor het eerst op de Nürburgring, een lang circuit met veel hoogteverschil, maar hij had het ritme snel te pakken. Zijn snelste tijd in de vrije training was 2,11 dat verbeterde hij op zaterdag tot 2,04 in Q2 met P4 als resultaat. In Q1 noteerde hij P5.

Race 1 > P3
In de eerste race werd Rick derde, een mooie prestatie als rookie. Het was geen spannende race, de verschillen tussen de coureurs waren na de start te groot. Rick wist desondanks een sterke race neer te zetten. Hij had meteen de snelheid te pakken en behaalde zo zijn eerste podium in de 600-klasse!

Race 2 > P4
Rick startte in de tweede race niet goed vanaf P4 en miste daardoor de belangrijke aansluiting met de kopgroep. Hij kwam na de eerste ronde door als 7e. Na 7 ronden reed hij inmiddels op de vierde positie en dat was het maximaal haalbare, het verschil met de kopgroep was te groot geworden. Al met al toch een mooie prestatie.

Rick:” Ik ben zeer tevreden over dit weekend. Ik krijg steeds beter grip op de motor en dat zie ik terug in de tijden. In de tweede race zette ik ook mijn snelste tijd van het weekend neer. Dit geeft vertrouwen en bevestigd dat we op de goede weg zijn. En ik ben natuurlijk blij om hier mijn eerste podium in de 600-klasse te behalen! “

De volgende IDM SSP600 races zijn van 23 t/m 25 juli op het circuit van Schleizer Dreicek in Duitsland.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter