Rick Dunnik: Eerste en vierde plek op het TT Circuit Assen

334
rick-dunnik
Rick Dunnik - Assen | foto© Jan Timmerman

Rick Dunnik heeft op het TT Circuit Assen in de Yamaha R3 Cup zaterdag de eerste plek behaald en op zondag de vierde. Hij blijft daarmee leider in het klassement.

Sterke kwalificatie
De wedstrijden werden gereden tijdens de Alpe Adria Cup. Twee klassen in de supersport 300 waren samengevoegd. Na een supersnelle kwalificatietijd (P1 in de YR3) startte Rick vanaf P5 in de wedstrijd.

Zaterdagmiddag werd de eerste race van het weekend verreden. Rick reed een uitstekende race en ging als eerste over de finish na elf ronden.

De tweede race op zondag verliep iets anders. Rick startte vanaf P9, want er gelden andere regels in de Adria Cup, de start was niet goed. Na een paar ronden ontstond er een groep van drie man die om de plekken twee en drie op het podium vochten. Door een rode vlag situatie werd de wedstrijd al in ronde negen afgevlagd. Jammer voor Rick, want hij reed net weer op plek twee na in de ronde ervoor op op plek vier te rijden. Hij viel dus net buiten het podium.

Eerste in het klassement
Rick stond na de eerste wedstrijden bovenaan met 50 punten. Dit weekend voegt hij daar 38 punten aan toe en blijft daarmee leider in het klassement.

IDM Supersport 300
Eind deze week reist team HDRacing af naar Oschersleben voor twee wedstrijden in de IDM Supersport 300. Ook hier staat Rick na twee overwinningen bovenaan in het klassement.