Rick Dunnik: Pole Lausitzring levert P1 en P4 op

138
rick-dunnik
Rick Dunnik | foto© Damon Teerink

Rick heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap IDM SSP300. Met een eerste en vierde plek is hij nu leider in het klassement. Op het circuit van Lausitzring startte hij van pole position.

Na Sachsenring ging Rick vol vertrouwen het circuit van Lausitzring op, want hij vindt dit een fijne baan. Dat bleek ook meteen in de trainingen en kwalificaties, hij zette rap de snelste tijd neer.

Eerste race: P4
De eerste race was spannend, maar ook lastig. De koppositie kon hij niet vasthouden en in de derde ronde kon hij door vol te remmen net de rijder voor hem ontwijken die onderuit ging. Rick viel daardoor terug naar P10. Uiteindelijk vocht een kopgroep van acht rijders voor het podium. Hij kwam dichterbij, maar net niet genoeg en werd vierde. De eerste vijf rijders finishten binnen een halve seconde.

Tweede race: winnaar
Rick startte van pole position en reed vanaf het begin soeverein aan kop. Hij bepaalde het tempo van de race. Er ontstond een kopgroep van vijf rijders. Vanaf ronde acht reed Rick weg en finishte na elf ronden met ruim 4 sec voorsprong. En als kers op de taart: ook nog de snelste rondetijd van het weekend.

Stand Kampioenschap IDM SSP300
Rick is nu leider in het klassement met 91 punten en heeft 15 punten voorsprong op nr 2. IDM SSP300 is een sterke competitie: vijf verschillende winnaars in zes races met nog twee races te gaan.

De finale vindt plaats in Hockenheim van 25-27 september.

 

Handige links IDM Lausitzring 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App