Rick Dunnik Vice-Kampioen IDM Supersport 300

536

DMSB heeft het bezwaar tegen de diskwalificatie van Rick Dunnik in de race van 27 september in Hockenheim afgewezen. Op 10 december was de rechtszaak. De straf blijft staan, de uitkomst blijft hetzelfde. Rick verliest zijn titel en wordt vice-kampioen IDM Supersport 300.

Rick reed twee sterke finale races in Hockenheim, met een vijfde en derde plaats werd hij kampioen in de IDM Supersport 300. Na een team protest werd er een remdruksensor op de Yamaha geconstateerd. Rick werd gediskwalificeerd en verloor daardoor zijn titel. Opvallend was dat hij in alle eerdere races met dit duidelijk zichtbare onderdeel had gereden, maar dit werd nooit als overtreding door DMSB geconstateerd in de technische controles.

“Al met al was het een merkwaardige situatie en beslissing. Dit was voor ons reden om bezwaar tegen de diskwalificatie in te dienen,” zegt Harm Dunnik, teammanager van HDRacing. “Het waren hectische weken na Hockenheim. We hebben ontzettend veel reacties ontvangen. Het was fijn om te merken dat zoveel motorsport professionals met ons meeleefden.”

Gedenkwaardige races
Rick kijkt ondanks alles terug op een sterk seizoen met gedenkwaardige races. Hij won in Lausitzring, stond in totaal vier keer (nu drie) op het podium, startte van pole position, zowel in Lausitzring als in Hockenheim.

“In Sachsenring startte ik van P18, met een zevende en achtste plek heb ik toen de schade kunnen beperken,” zegt Rick. “Ook de eerste race in Assen zal ik niet snel vergeten. Ik startte achteraan en eindigde uiteindelijk als derde. En natuurlijk de finale races in Hockenheim. De druk was best wel groot, maar ik deed wat ik moest doen om kampioen te worden. En daar ben ik best wel trots op.”

Rick en team HDRacing leggen zich neer bij de beslissing van de sportrechtbank DMSB. Uiteraard hadden ze op een andere uitslag gehoopt.

“Sportief gezien voelen wij ons kampioen, helaas verliezen we het buiten de baan”, aldus Harm Dunnik. Ondanks alles sluit Rick dit bijzondere seizoen af met een goed resultaat: vice-kampioen IDM Supersport 300.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.