Zou jij graag deel willen uitmaken van een zijspancombinatie in het Open Nederlands Kampioenschap? Dan is dit je kans! De Dutch Sidecar Racing Association is op zoek naar een rijder en passagier voor het DSRA Experience Zijspan in 2017!

De Dutch Sidecar Racing Association (DSRA) stelt voor ieder seizoen een zijspan beschikbaar aan een nieuw te vormen combinatie. Het DSRA Experience Zijspan heeft als doel om een nieuw duo gedurende één seizoen een betaalbare opstap te bieden in de zijspansport. Daarnaast probeert de DSRA-organisatie via deze weg het deelnemersaantal te vergroten. Voor het seizoen 2017 heeft de DSRA een F1-zijspan klaar staan, met een RCN-frame van Colin Nicholson en daarin een Suzuki K6 1000cc krachtbron.

De nieuwe zijspancombinatie zal het volledige seizoen worden begeleid door een ervaren team van de DSRA die de rijder, passagier en monteurs van het team wegwijs zal maken zowel op als naast de baan. Het DSRA Experience Zijspan zal uitkomen in het Open Nederlands Kampioenschap, die onder andere rijdt op het TT Circuit van Assen en diverse prachtige circuits in Duitsland en België.

De DSRA-organisatie is met het project gestart in 2012 en dat heeft in de loop van de jaren zeker zijn vruchten afgeworpen. Zo maakten Kees Endeveld en Jeroen Remmé in 2014 hun debuut in het Experience-zijspan. Endeveld en Remmé maakten vervolgens een gigantische groei en werden afgelopen seizoen kampioen in de Internationale Sidecar Trophy, een competitie die rijdt op circuits door heel Europa. Voor 2017 is het duo één van de titelkandidaten in het ONK. Remmé over zijn ervaring met het DSRA Experience Span:

‘In ons eerste jaar op het DSRA-zijspan hebben wij ontzettend veel geleerd. Het bood ons de kans om te proeven van de sport zonder gelijk een grote financiële investering hoeven te doen. Daardoor maak je toch wat sneller de stap om te beginnen. Na een seizoen met veel mooie ervaringen waren we dan ook vastberaden om verder te gaan’.

Ben je geïnteresseerd om in 2017 in te stappen in het DSRA Experience Zijspan? Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Frank Remmé op +31 (0)6 5496 8094 of frankremme1960@gmail.com