Rijderswissel Acosta-Miller in het seizoen volgens KTM nog niet aan de orde

4106
Pedro Acosta voor Jack Miller in Qatar | © GASGAS / Polarity Photo

De verbluffende resultaten van Pedro Acosta tijdens de eerste drie Grand Prix weekenden zorgen inmiddels al voor de nodige speculaties. Zo dook afgelopen weekend in Austin het gerucht op dat de jonge Spanjaard binnenkort al door KTM ten koste van Jack Miller overgeplaatst zou gaan worden naar Red Bull KTM Factory Racing. KTM heeft inmiddels gereageerd op deze geruchten.

Pedro Acosta heeft na drie Grand Prix weekenden als MotoGP coureur al twee podiumklasseringen op zijn naam staan. De jonge Spanjaard in door KTM ondergebracht bij het Red Bull GAGAS Factory Racing Tech3 team, maar het goede optreden van Acosta heeft wel tot de nodige speculaties geleidt dat hij binnenkort wel eens ten koste van Jack Miller overgeplaatst zou kunnen worden naar het officiële KTM-fabrieksteam.Maar niets blijkt minder waar zo heeft KTM-motorsportdirecteur Pit Beirer in gesprek met Motorsport-Magazin. Ondanks dat KTM deze mogelijkheid contractueel gezien wel degelijk heeft gaat dit voorlopig nog niet gebeuren, een wisseling gedurende het seizoen is dan ook nog niet aan de orde.

Pit Beirer: “Pedro’s prestaties zijn een absolute sensatie. Maar nee, dat is voor ons geen optie. Alle vier onze coureurs in de MotoGP hebben fabriekscontracten. We zijn dan ook niet gebonden aan een specifiek team. Vanuit contractueel oogpunt is er geen enkele hindernis om iets te veranderen. Maar los van dit is het nog steeds volkomen absurd om gedurende het seizoen aan zulke veranderingen te denken.”

Het optreden van Acosta heeft er echter wel voor gezorgd dat de prestaties van de overige drie KTM (GASGAS) coureurs in de schaduw zijn komen te staan. Geen van de andere drie coureurs komt in de buurt van het niveau van de jonge Spanjaard en dat zorgt wel voor de nodige kopzorgen binnen de KTM-familie.

Pit Beirer: “Daar zijn we zeker niet tevreden mee. Jack is af en toe een beetje uit zijn doen, maar hij heeft de afgelopen winter ijverig getraind en is fysiek in een betere conditie dan ooit tevoren. Hij probeert zich gewoon weer omhoog te werken. Ik vind het heel erg leuk. Brad kwam naar Austin met een gebroken teen, wat natuurlijk niet helpt op dit extreem moeilijke circuit. Maar het seizoen is nog lang en we moeten voor elk punt vechten omdat Brad nog steeds op een goede positie staat in de tussenstand van het kampioenschap. Het is nu belangrijk voor ons om Brad zo snel mogelijk weer in zijn normale vorm te krijgen.”

Op dit moment is het zo dat met name Binder kan profiteren van het sterke optreden van Acosta, de Zuid-Afrikaan heeft namelijk al een aantal keren aangegeven dat hij de behoefte heeft aan een sterke teamgenoot.

Pit Beirer: “Dat helpt Brad enorm. Hij was vaak onze enige coureur die in vorm was en het was voor hem, ons of iemand anders niet duidelijk in hoeverre dit aan de rijder of de motorfiets te wijten was. Nu hebben we een tweede coureur die goed presteert. Dan is het veel gemakkelijker om te analyseren waar de zwakke punten liggen en waar we moeten verbeteren. Dus dat zal ons zeker een stuk sterker maken. We zullen doorgaan met het winnen van momentum!”

Over ruim een week in het MotoGP wereldkampioenschap voor de vierde ronde van het seizoen te gast op Circuito de Jerez Angel Nieto. Volgens vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo het circuit waar Acosta zijn eerste MotoGP overwinning gaat scoren. Het zou toch wat zijn …Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’