Rinaldi, Aegerter en Iglesias het snelst tijdens warm-up op Motorland Aragón

516
Michael Rinaldi - Motorland Aragón | © Randy van Maasdijk

Michael Rinaldi (WorldSBK), Dominique Aegerter (WorldSSP) en Inigo Iglesias (WorldSSP 300) waren zondagochtend het snelst tijdens de warm-up sessies op Motorland Aragón.

Zondagochtend werden eerst nog een drietal vijftien minuten durende warm-up sessies verreden voor de drie klassen in het World Superbike kampioenschap voorafgaand aan de races later op de dag. Het was een zonnige maar frisse start van de dag op het Spaanse circuit met een buitentemperatuur nog onder de 10°C.

WorldSBK
De World Superbike klasse was als eerste aan de beurt aangezien zij op zondag een tien ronden lange Superpole race en een achttien ronden lange Race 2 op het programma hebben staan. Michael Rinaldi reed met een 1’49.721 de snelste rondetijd voor wereldkampioen Toprak Razgatlioglu en teamgenoot Álvaro Bautista. Jonathan Rea, winnaar van de spectaculaire Race 1 op zaterdag, noteerde de vierde tijd voor Yamaha coureurs Garrett Gerloff en Andrea Locatelli. Iker Lecuona, die in zijn eerste WorldSBK race als zesde finishte, reed in deze warm-up sessie de zevende rondetijd voor Alex Lowes, Loris Baz en Axel Bassani.

De Superpole race op Motorland Aragón gaat om 11:00 uur van start, Race 2 begint om 14:00 uur.

WorldSSP
Vervolgens kwamen de World Supersport coureurs in actie op Motorland Aragón voor hun vijftien minuten durende warm-up sessie. Wereldkampioen Dominique Aegerter was hierin het snelst met een 1’54.020 voor Can Öncü en Stefano Manzi. Kyle Smith klokte de vierde tijd voor racewinnaar Lorenzo Baldassarri en Nicolò Bulega, daarachter eindigden Niki Tuuli, Peter Sebestyén, Jules Cluzel en Raffaele de Rosa in de top tien.

Ten Kate Racing coureur Leonardo Taccini kwam in de slotfase van de sessie nog ten val. Glenn van Straalen, die in race 1 als vierde eindigde, kreeg te maken met technische problemen en kon slechts één ronde rijden. Jeffrey Buis noteerde de 23e rondetijd.

Race 2 voor de World Supersport klasse begint om 12:30 uur.

WorldSSP 300
Tot slot waren de World Supersport 300 coureurs aan de beurt voor de warm-up sessie op Motorland Aragón. De sessie werd opgeschrikt door een flinke crash van Alex Millan en Petr Svoboda bij het ingaan van bocht 1. De twee coureurs leken niet te weten dat het hier om een warm-up sessie ging in plaats van een race en kegelden elkaar eraf. Gelukkig leken ze er beide goed vanaf te komen. Ook Fenton Seabright kwam in deze sessie ten val.

Inigo Iglesias was met een 2’06.627 het snelst voor podiumfinishers Lennox Lehmann en Álvaro Diaz. Hugo de Cancellis noteerde de vierde rondetijd voor Bruno Ieraci en Dirk Geiger. Daarachter eindigden racewinnaar Marc García, Kevin Sabatucci, Troy Alberto en Gabriele Mastroluca in de top tien. Victor Steeman kwam naar de negentiende tijd, Ruben Bijman eindigde de sessie als negentiende.

Race 2 voor de World Supersport 300 klasse gaat om 15:15 uur van start.