Rinaldi ook in 2023 met Aruba.it Racing – Ducati in WorldSBK

862
Michael Rinaldi - Circuit de Nevers Magny-Cours | © Ducati Corse

Michael Rinaldi heeft zijn contract verlengd met het Aruba.it Racing – Ducati team en zal daardoor ook in 2023 op de Ducati Panigale V4 R van het Italiaanse team rijden. Het wordt het derde seizoen in het fabrieksteam voor de Italiaan en hij zal Álvaro Bautista wederom naast zich hebben als teamgenoot. 

Het Aruba.it Racing – Ducati team heeft de contractverlenging van Michael Rinaldi aangekondigd die ook in het 2023 WorldSBK seizoen op de officiële Ducati Panigale V4R zal rijden. Het Aruba.it Racing – Ducati team completeert hiermee haar line-up die de Italiaanse coureur naast Alvaro Bautista zal zien in het komende World Superbike kampioenschap. Met de bevestiging van Rinaldi zijn alle fabriekszitjes in het WorldSBK kampioenschap nu gevuld.

Michael Ruben Rinaldi werd geboren in Rimini op 21 december 1995 en begon met racen met de minimoto toen hij 7 jaar oud was en won het Italiaanse kampioenschap in 2006. Nadat hij in 2011 het Italiaanse sportproductiekampioenschap won, deed hij in 2014 zijn eerste internationale ervaring op in het Europese Superstock 600-kampioenschap dat hij in 2015 afsloot als runner-up.

In 2016 reed Rinaldi op de Ducati Panigale R van het Aruba.it Racing – Junior team in het SuperStock 1000 FIM kampioenschap, waar hij zesde werd en vervolgens de Europese titel veroverde aan het einde van het volgende seizoen. Met het Aruba.it Racing – Junior team maakte Michael Ruben Rinaldi ook zijn WorldSBK debuut in het seizoen 2018, waarbij hij alleen in Europese rondes reed en vervolgens met het Barni Racing Team aan alle evenementen van het kampioenschap van 2019 deelnam.

In 2020 behaalde Rinaldi zijn eerste WorldSBK succes met de Panigale V4R van het Go Eleven team in Race 1 op Motorland Aragon, een weekend waarin hij ook op het podium stond in de Superpole Race (P3) en in Race 2 (P2).

In het seizoen 2021 was de Italiaanse rijder de hoofdrolspeler van Misano met twee overwinningen (Race 1 en Superpole Race ) en een tweede plaats in Race 2. Rinaldi pakte vervolgens zijn derde overwinning in Race 2 in Barcelona waarmee hij het seizoen 2021 afsloot op de vijfde plaats in de WK Superbike-stand.

In dit seizoen eindigde Rinaldi tweemaal op het podium in Misano en nog een keer in de laatste race in Magny-Cours: deze tweede plaats tijdens de Franse ronde bracht hem naar de vierde plaats in de huidige WorldSBK-stand.

Stefano Cecconi (Team Principal – Aruba.it Racing – Ducati): “Michael heeft het potentieel om een van de snelste rijders in het World Superbike kampioenschap te zijn en dat heeft hij al meerdere malen kunnen bewijzen. Onze lange reis samen wordt in ieder geval verlengd tot eind 2023, waardoor we continuïteit krijgen en de huidige teamopstelling behouden die ons ook in staat stelt om eerste te worden in het constructeurs- en teamkampioenschap. We geloven dat 2023 voor Michael het jaar van de waarheid zal zijn; tegelijkertijd hebben we er alle vertrouwen in dat we tijdens dit tweede deel van het seizoen de vruchten zullen plukken van het werk dat tot nu toe is verricht.”

Paolo Ciabatti (Ducati Corse Sporting Director): “Michael Rinaldi is een jonge rijder die is opgegroeid in Superbike met Ducati en keer op keer heeft bewezen dat hij zeer snel is en weet hoe hij het potentieel van de Panigale V4R machine optimaal kan benutten. Daarom rekenen we ook graag op hem voor het volgende kampioenschap. Met een extra jaar ervaring bij het officiële Aruba.it Racing – Ducati team zijn we ervan overtuigd dat hij in 2023 nog meer belangrijke resultaten kan behalen.”

Michael Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati): “Ik ben erg blij dat ik volgend jaar weer mag racen voor Aruba.it Racing – Ducati omdat ik heilig in dit project geloof. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2023 alles kunnen oogsten wat we samen met het team hebben gezaaid. Ik zal als eerste nog harder werken, zowel in de training als op de baan, om betere resultaten te behalen en de consistentie te hebben die tot nu toe ontbrak. Ik wil Stefano Cecconi, Claudio Domenicali, Luigi Dall’Igna, Paolo Ciabatti, Serafino Foti en alle mensen die vertrouwen in mij hadden bedanken. Ik kan niet wachten om in Barcelona een goed resultaat neer te zetten en dit vertrouwen terug te betalen. En ik weet zeker dat 2023 een geweldig jaar voor ons wordt.”

Komend weekend wordt de achtste ronde van het World Superbike kampioenschap verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter