Alex Rins ondergaat succesvolle operatie in Barcelona

194
alex-rins
Alex Rins | foto© Suzuki Racing

Alex Rins heeft donderdag een succesvolle operatie ondergaan in het Hospital Universitari Dexeus in Barcelona. De Team Suzuki Ecstar had een verschoven ellepijp en spaakbeen en een gebroken linker voorarm, afgelopen weekend opgelopen bij een crash in Austin.

Alex Rins coureur werd het afgelopen weekend in Austin al behandeld door Dr. Austin Hill, orthopedische traumatoloog bij het universitair medisch centrum Brackenridge en vloog maandag terug naar Barcelona. Het duurde nog even voordat de Suzuki MotoGP coureur onder het mes ging omdat de ontsteking in zijn linker arm nog heftig aanwezig was.

Donderdag onderging Rins in de Hospital Universitari Dexeus in Barcelona zijn tweede operatie, uitgevoerd door Dr. Xavier Mir. De breuken worden nu ondersteund door twee titanium platen. Ook liep de coureur door de crash schade aan de zenuw bij de ellepijp op. Hier zal over een paar weken opnieuw naar worden gekeken door middel van een electromyography test. De Spanjaard zal volgende week zijn eerste behandelingen ondergaan in het ziekenhuis van Barcelona, zijn actieve revalidatie zal na tien dagen starten.

De doktoren zullen het proces zoveel mogelijk proberen te versnellen maar wanneer Rins weer terug zal keren op de baan is nog niet duidelijk, de verwachting is zes tot acht weken.

Tijdens de volgende Grand Prix in Jerez zal de Japanner Takuya Tsuda voor Rins invallen in zowel de race als tijdens de officiële MotoGP test op maandag 8 mei. Dit zal zijn eerste keer zijn voor de Japanner in GP koningsklasse. Tsuda heeft hiervoor in het All Japan kampioenschap gereden en heeft verschillende keren deelgenomen aan de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd. De afgelopen winter viel de Japanner ook al eens in als vervanger van Rins tijdens een wintertest.

Dr. Xavier Mir: “Alex Rins is geopereerd aan zijn linker onderarm, hiervoor hebben we twee titanium platen in zijn bij zijn ellepijp en spaakbeen geplaatst. Verder hebben we gisteren neurologische testen uitgevoerd waaruit bleek dat er ook sprake was van schade aan de zenuw bij de ellepijp. Na tien dagen zullen we beginnen met de revalidatie van de pols en de onderarm. Doormiddel van een electromyography zullen we het herstel van de zenuw in de gaten houden.”

Alex Rins: “Volgens Dr. Mir ging de operatie erg goed. Ik wil hem graag persoonlijk bedanken voor zijn toewijding en zorg sinds mijn crash in Austin vorige week zaterdag, ook wil ik zijn team bedanken voor de goede zorgen de laatste dagen in het ziekenhuis. De berichten die ik heb ontvangen via social media hebben me erg geholpen, vooral de warmte vanuit iedereen in het team bij Suzuki. Hier krijg ik erg veel energie van en ik wil dan ook snel beginnen met mijn revalidatie om zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen met de competitie.”

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag