Toeschouwers genieten van geweldige mix van auto- en motorsport De vijfde editie van de Rizla Racing Day, zondag 1 augustus op het TT Circuit Assen heeft 42.000 bezoekers getrokken. Dit aantal is nagenoeg gelijk aan het aantal dat verleden jaar op het evenement afkwam. De toeschouwers genoten van een mix van geweldige motorsport, autosport, karting en show. Spannende races, enerverende shows en prachtig weer.

Ingredi‘nten voor een geslaagde Rizla Racing Day 5, waarbij de autosport de boventoon voerde. De toeschouwers kregen een prima wedstrijd in ID&T Renault Clio Sport Cup voorgeschoteld, waarbij de aandacht zich vooral richtte op mannen als Sebastiaan Bleekemolen, Paul van Splunteren, Allard Kalff en Frans Verschuur.

Vele ronden waren de bumper-aan-bumper gevechten te aanschouwen en onvermijdelijk was dat er een aantal schuivers werd gemaakt op het moeilijke stuurcircuit in Assen.

Toen de stofwolken waren opgetrokken was het Frans Verschuur die als eerste werd afgevlagd, voor Sebastiaan Bleekemolen en Allard Kalff. Echter Kalff werd na afloop tien seconden teruggezet, omdat hij bij de start te snel van zijn plek was.

De derde plaats verviel daarna aan Sandra van der Sloot.

De race in de Dutch Supercar Challenge, over 45 minuten en ŽŽn ronde, leverde winst op voor Peter van der Kolk in zijn Marcos Mantis+. Op de streep had Van der Kolk maar liefst zestien seconden voorsprong op tweede man Coen Vink. De equipe die de snelste ronde op zijn naam schreef, Cor Euser en Jos Menten kwamen tot de vijfde plaats.

Close racing was te zien in de Seat Cupra Cup, een autoklasse met een koninklijk gehalte. Prins Pieter Christiaan was een van de deelnemers in de race die werd gewonnen door Marc Koster. De eerste vier coureurs eindigden binnen een seconde van de winnaar. Pieter Christiaan werd twintigste.

Phil Bastiaans, de ervaren rot uit Ulestraten wist de Pearl Alfa 147 GTA Challenge op zijn naam te schrijven. Binnen een seconde volgden Tim Coronel, Rory Bertram en Sandor van Es in zijn kielzorg.

Andere vierwielers waren bij deze Rizla Racing Day 5 te zien in de races voor het Europees kampioenschap voor Superkarts. De Fransman Damien Payart was heer en meester in de divisie 1. Maar lieft achttien seconden later John Riley uit Engeland als tweede over de finish.

In de divisie 2 ging de Duitser Michael Sudurski als winnaar over de finish.

Het motorsportdeel werd ingevuld door de bijzonder spannende klasse Supersport, die werd gewonnen door de Zweed Jan Hanson, na een bloedstollend duel met Barry Veneman. De 125cc werd een prooi voor Jarno van der Marel, die vier seconden voorsprong had op Rob Verhoef.

De Vobis Suzuki SV Cup ging naar de nog maar 15-jarige Ronald ter Braake uit Nijeveen.

De duizenden toeschouwers genoten niet alleen van de spannende wedstrijden, maar ook van het enerverende pauzeprogramma. Daarin kwam het motorstuntteam van Arjan van Zweeden aan bod met prachtige stunts, waarvoor gul applaus werd gegeven.

De organisatie van de Rizla Racing Day 5 was in handen van Lee van Dam Productions uit Assen.