Rob Hartog kan mede door een succesvol verlopen crowdfunding actie dit seizoen van start in de WK Supersport. Tijdens de crowdfunding werd er ruim € 7.500,- opgehaald en werden er tevens nieuwe aanmeldingen gedaan voor teamsponsor. Via deze weg wil de coureur uit Abbekerk en het gehele Team Hartog – Against Cancer alle donateurs enorm bedanken! 

Het was een roerige winter voor Team Hartog, die alle zeilen moesten bijzetten om voldoende budget bij elkaar te krijgen voor een WK Supersport start voor het seizoen 2019. Er werd onder andere een crowdfunding actie opgezet, die vanaf het eerste moment zeer veel respons kreeg. Uiteindelijk zijn er maar liefst 81 donaties gedaan, die in totaal een bedrag van € 7.592,88 hebben opgeleverd. Ook heeft deze actie drie nieuwe sponsoren opgeleverd voor het team; BarbecueVlees.com, ITicon BV en NOM Isolatie. Daarnaast hebben ook meerdere huidige sponsoren er een schepje bovenop gedaan.

Al met al kunnen we dus spreken van een geslaagde actie en is Team Hartog een eind in de goede richting qua budget voor 2019. Het budget is nog niet volledig toereikend, maar het team heeft er alle vertrouwen in dat er zij ook in de komende maanden nog meer partners aan het team kunnen binden. Ook staan er nog meerdere acties op het programma, zoals de Historische Motordemo in Tubbergen op Tweede Pinksterdag (10 juni) waarvan de opbrengst naar Team Hartog zal gaan.

Rob Hartog: ‘Vanaf het moment dat de crowdfunding online stond hebben we heel veel reacties gekregen. Naast de geweldige donaties zijn er ook een aantal sponsoren ingestapt. Toen de crowdfunding nog liep moesten we vanwege de deadline een vroegtijdige keuze maken of we ons zouden inschrijven voor het WK Supersport. We hebben toen besloten om ervoor te gaan, met het vertrouwen dat we het overige bedrag nog bij elkaar kunnen krijgen. Zonder deze crowdfunding was het niet gelukt om dit seizoen WK te rijden, dus ik wil alle donateurs enorm bedanken voor hun bijdrage! In de komende weken zullen we alle donateurs bedanken met de bijbehorende beloning. Ik ben super blij dat we dit jaar op WK-niveau kunnen laten zien waar we toe in staat zijn. Het materiaal is al onderweg naar Australië voor de eerste wedstrijd. Ik sta zelf ondertussen ook te popelen om op Phillip Island van start te gaan!’

Mede door de crowdfunding en de andere initiatieven kan coureur Rob Hartog dit seizoen van start in het WK Supersport, waar Team Hartog iedereen enorm voor wil bedanken!

2019 WorldSBK kalender (versie 19-12-2018):

 • 24 Februari Australië – Phillip Island (WorldSBK – WorldSSP)
 • 17 Maart Thailand – Chang International Circuit (WorldSBK – WorldSSP)
 • 07 April Spanje – MotorLand Aragón (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 14 April Nederland – TT Circuit Assen (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 12 Mei Italië – Enzo e Dino Ferrari di Imola (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 09 Juni Spanje -Circuito de Jerez Ángel Nieto (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 23 Juni Italië – Misano World Circuit (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 07 Juli United Kingdom – Donington Park (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 14 Juli USA – WeatherTech Raceway Laguna Seca (WorldSBK)
 • 08 September Portugal – Portimâo (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 29 September Frankrijk – Magny-Cours (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 13 Oktober Argentinië – Circuito San Juan Villicum (WorldSBK – WorldSSP)
 • 26 Oktober Qatar – Losail (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App