Rob Hartog heeft tijdens de tweede trainingsdag op het Chang International Circuit een flinke stap voorwaarts gemaakt. Ondanks zijn armblessure wist de Kawasaki-rijder zich als zeventiende te kwalificeren voor de Thaise wedstrijd van zondag.

Rob Hartog werd donderdag door de artsen van de organisatie fit verklaard om te starten tijdens de tweede ronde van de World Supersport in Thailand. Het was voor de coureur uit Abbekerk belangrijk om in de vrije trainingen ritme op te doen, alleen liep dat in de eerste sessie anders. Vanwege een technisch probleem kon Hartog maar een aantal ronden rijden, waardoor de tweede vrije training gebruikt moest worden om het voor hem nieuwe circuit echt onder de knie te krijgen. Tevens was het voor Hartog ook wennen om te rijden met de fysieke ongemakken vanwege zijn armblessure en dat het 37 graden was op het Chang International Circuit maakte het er niet makkelijker op voor de Noord-Hollander.

In de derde vrije training van zaterdag ging het tempo van Hartog flink omhoog. Hartog zette een zestiende tijd en wist het gat naar de kop van het veld met ruim een seconde te verkleinen. De Superpole kwalificatie bestaat dit seizoen uit één sessie van 25 minuten, waar alle rijders aan deelnemen. Hartog reed constant snelle sectoren, maar het lukte hem niet om die ene snelle ronde aan elkaar te knopen. In zijn laatste ronde lukte dat wel en zette Hartog zijn beste ronde van het weekend met een 1’39.009, een tijd die goed was voor de zeventiende startpositie. Hartog heeft alle kansen om zondag voor WK-punten te vechten.

Rob Hartog: ‘We hebben zaterdag zeker een mooie stap gemaakt. Tijdens FP3 voelde het meteen een stuk beter aan en ging ik met een goed gevoel de Superpole in. De eerste outing was niet denderend, maar in mijn tweede stint zat ik in een goed ritme. Mede doordat ik in verkeer kwam te zitten, kwam die snelle ronde er pas op het laatst uit. Voor de kwalificatie was dit het maximaal haalbare en zijn we tevreden gezien de omstandigheden. Mijn arm voelt niet verkeerd, al zal het morgen wel pittig worden in de race. We starten vanaf P17 en ik kijk er naar uit om er een mooie race van te maken!’

De WorldSSP wedstrijd op het Chang International Circuit start zondagochtend om 08.15 uur (NL tijd) en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App