Na twee overzeese evenementen is het tijd voor de World Supersport coureurs om in Europa te gaan racen. Motorland Aragon is komend weekend het decor voor de derde ronde van het seizoen, een circuit dat Rob Hartog in het verleden goede resultaten heeft gebracht.

Rob Hartog is weliswaar nog niet volledig hersteld van zijn in Australië opgelopen blessures, maar de Team Hartog – Against Cancer coureur zal er wel alles aan gaan doen om komend weekend in Aragon tot een goed resultaat te komen.

Hartog wist tijdens een intense en zware race in Thailand twee WK-punten mee naar huis te nemen. Bij thuiskomst bleek wel dat het raceweekend veel gevergd had van zijn geblesseerde armen. De Noord-Hollander moest daardoor een stapje terug doen in zijn revalidatie en extra rust nemen. Uit voorzorg liet Hartog de test op het TT Circuit Assen afgelopen zaterdag ook aan zich voorbijgaan.

Na dinsdag aanwezig te zijn geweest bij de persconferentie van de Nederlandse ronde van het kampioenschap in Assen staat komend weekend de eerste race van het seizoen in Europa op Motorland Aragon. Met een twaalfde plaats in 2017 en een tiende positie vorig jaar heeft Hartog goede resultaten behaald op dit Spaanse circuit. Hartog hoopt dan ook net als in Thailand in de punten te finishen en liefst wil hij natuurlijk meer.

Rob Hartog; ‘Het was erg mooi dat we in Thailand konden rijden, maar ik merkte ook dat het zwaar was geweest voor mijn blessure. De afgelopen weken heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk rust te houden. Ik ben zeker nog niet 100% fit, maar na twee overzeese races op vreemde circuits is het mooi om na het bekende Aragon te gaan. In het verleden hebben we daar mooie resultaten behaald. We gaan ervoor om het niveau van Thailand te verbeteren en een goed resultaat te scoren!’

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App