Rob Hartog maakte in februari voor het eerst kennis met de MV Agusta waarmee hij komend seizoen gaat rijden in het British Supersport kampioenschap. Vanwege de corona-perikelen gaat de seizoensstart in april niet door. Een update over de voorbereiding van de coureur uit het Noord-Hollandse Abbekerk.

Geslaagde test in Cartagena
Rob Hartog rijdt in het seizoen met het Bike Devil Insurance team in het British Supersport klasse van het Bennetts British Superbike Championship.In februari reisde het Engelse team af naar Cartagena in Spanje. Gedurende een test van vier dagen maakte Hartog kennis met de MV Agusta F3 675.

Rob Hartog: “De test is goed verlopen en we hebben veel kunnen doen. Een nieuw team en een nieuwe motor; het is allemaal even aftasten en aanvoelen. Ik ben erg blij dat ik Pjotr, die al jaren monteur was bij Team Hartog, met mij mee is gegaan naar dit team. Pjotr, ik en het team; het mengde gelijk goed in elkaar. De MV Agusta heeft een mooi motorkarakter. De vermogensafgifte is er erg prettig en ook over het stuurgedrag was ik erg te spreken. We keerden na vier testdagen met een goed gevoel huiswaarts!”

Seizoensstart uitgesteld
Eenmaal thuis van de test kwamen de corona-perikelen echt op gang. Door de onlangs aangekondigde overheidsmaatregelen in Engeland kunnen de British Superbike evenementen in april niet doorgaan. De test in combinatie met een persdag op het circuit van Silverstone is gecanceld. Dit evenement stond gepland op 1 & 2 april. Het eerste raceweekend stond tevens gepland op Silverstone in het paasweekend van 10 t/m 12 april. Dit evenement wordt verplaatst naar later in het seizoen. Dit betekent dat voorlopig de eerste ronde van het British Superbike Championship gepland staat van 1 t/m 3 mei op Oulton Park.

Veel nieuwe circuits
Het Bennetts British Superbike Championship bestaat in 2020 uit twaalf evenementen op negen verschillende circuits. Zes van deze circuits zijn nieuw voor Hartog.

Rob Hartog: “Het is erg logisch dat de evenementen in april niet doorgaan, maar het gooit wel roet in het eten van onze voorbereiding. We rijden dit jaar op veel nieuwe circuits. Tevens zijn veel van deze banen in Engeland anders en soms wel 50% minder breed dan de “Europese” circuits. Wanneer we weer kunnen rijden, gaan we proberen op zoveel mogelijk circuits te testen. Het zal dus dit jaar wat meer op ellebogenwerk aankomen, maar ik kijk er enorm naar uit!”

Aangepaste voorbereiding
Door de maatregelen rond het coronavirus moet er ook op een andere manier worden getraind.

Rob Hartog: “Door het sluiten van sportscholen en crossbanen moeten we ons trainingsschema aanpassen. Ondanks dat valt er altijd wel wat creatiefs te bedenken. Ik twijfel er dus niet aan dat we er straks helemaal klaar voor zijn, wanneer ik mijn Damen Motorkleding racepak weer aan kan trekken!”

2020 British Superbike Championship kalender:

 • Uitgesteld           Silverstone (National)
 • 01-03 Mei           Oulton Park
 • 22-24 Mei           Donington Park (National)
 • 19-21 Juni           Snetterton
 • 10-12 Juli            Knockhill
 • 24-26 Juli             Brands Hatch (GP)
 • 07-09 Augustus    Thruxton
 • 21-23 Augustus    Cadwell Park
 • 04-06 September Oulton Park
 • 18-20 September TT Circuit Assen
 • 02-04 Oktober     Donington Park (GP)
 • 16-18 Oktober       Brands Hatch (GP)

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App