Het was voor Rob Hartog fysiek misschien wel zijn zwaarste race uit zijn carrière en daarom kan hij meer dan tevreden zijn met zijn eerste twee WK-punten van 2019! Drie weken geleden brak de coureur van Team Hartog – Against Cancer zijn arm en nu wist hij zich tijdens de race in Thailand, die verreden werd onder extreme temparturen, zich naar een veertiende plaats te knokken.

Op het Chang International Circuit ging Rob Hartog van start tijdens zijn eerste World Supersport wedstrijd van het seizoen, nadat hij de race in Australië vanwege een gebroken onderarm moest missen. Hartog moest vertrekken vanaf de zesde startrij. De Kawasaki-rijder kende een goede start, waarbij het erg krap was in de eerste bocht. Na de eerste ronde kwam de coureur uit Abbekerk in vijftiende positie door en probeerde vervolgens aan te haken bij de rijders voor hem. Na een aantal ronden wist Hartog een positie te winnen en wist hij stap voor stap richting de dertiende plaats te rijden.

Ondanks de hitte en zijn blessures wist Hartog in het slot van de wedstrijd zijn beste rondetijden eruit te persen. In de slotfase deed de coureur van Team Hartog nog een poging om zijn landgenoot Jaimie van Sikkelerus te passeren, maar mede door een remfoutje kwam hij er niet voorbij. Hartog finishte de wedstrijd op een veertiende plaats en neemt daardoor twee WK-punten mee naar Abbekerk. Na afloop van de wedstrijd moest Hartog naar de racedirectie vanwege het incident in de eerste bocht en kreeg hij een gridpenalty van zes posities voor de eerstvolgende race.

Rob Hartog: ‘Ik had een paar weken geleden niet gedacht dat we dit resultaat zouden kunnen scoren in Thailand. Het is super om in deze omstandigheden de eerste WK-punten van 2019 te pakken. Bij de start was het wel even spannend, want het was heel krap aan de binnenkant. Ik reed een stabiele wedstrijd en kon aan het einde nog iets versnellen. Ik wilde in de slotfase een poging wagen om Jaimie te passeren, maar ik maakte helaas een remfoutje. Maar met deze veertiende plaats mogen we meer dan tevreden zijn. Ik wil het team en alle mensen die mij geholpen hebben om hier te kunnen racen enorm bedanken!’

Hartog heeft nu drie weken rust voordat de volgende ronde van de World Supersport op Motorland Aragon plaatsvindt. Een week later wordt de thuisrace verreden op het TT Circuit Assen.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App