Rob Hartog keert komend weekend terug naar een circuit waar hij goede herinneringen aan heeft. Op Imola mocht de Team Hartog – Against Cancer coureur vorig jaar vanaf de tweede startrij vertrekken en finishte hij als elfde in de race. In de afgelopen weken heeft Hartog zijn rust gebruikt om verder te herstellen van zijn blessures en hij heeft dan ook vertrouwen in een goed resultaat komend weekend op het Italiaanse circuit.

Team Hartog – Against Cancer had zich een andere start van het seizoen voorgesteld, maar ondanks het blessureleed wist coureur Rob Hartog al wel twee keer WK-punten te scoren in 2019. Na de thuisrace in Assen had de coureur uit Abbekerk een aantal weken rust, om zich zo te prepareren voor de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap in Italië.

Het circuit van Imola is een uitdagend circuit met meerdere krappe chicanes, die Hartog vorig jaar goed gezind waren. Hartog wist zijn Kawasaki ZX-6R namelijk op de tweede rij te zetten, waardoor hij vanaf de vijfde startpositie de wedstrijd mocht aanvangen. Ook in de race vocht Hartog lang dik in de top-tien. Door het sterke weekend van 2018 kijkt Hartog dan ook met een goed gevoel uit naar het komende raceweekend.

Rob Hartog: ‘Na Assen hadden we een periode rust, maar deze weken zijn voorbij gevlogen. Ik ben zeker herstellende van mijn blessures, maar het ging helaas niet zo snel als ik gedacht en gehoopt had. Maar het heeft geen zin om het daarover te blijven hebben en ik wil dan ook graag met een positieve blik vooruitkijken. We hebben vorig jaar een hartstikke goed weekend gehad in Imola en ik heb dan ook vertrouwen in de komende race. Het team en ik zijn er klaar voor!’

De WorldSSP wedstrijd wordt zondag vanaf 12:00 uur live uitgezonden op Eurosport 2.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App