Voor Rob Hartog begon het WorldSSP seizoen onlangs met een flinke tegenslag. De Team Hartog – Against Cancer kwam tijdens de openingsronde op Phillip Island ten val en brak daarbij zijn onderarm. Ondanks een geslaagde operatie moet de Nederlander ook zo goed als zeker de tweede ronde in Thailand aan zich voorbij laten gaan. De Filippijn Timoteegras Joseph Cua Alberto zal eventueel als vervanger op gaan treden.

De afgelopen wintermaanden werkte Rob Hartog er keihard aan om in 2019 een volledig seizoen van start te kunnen gaan als coureur in het FIM Supersport World Championship. Het lukte de Noord-Hollander en hij reisde met zijn eigen Team Hartog – Against Cancer dan ook vol goede moed af naar Australië waar op het Phillip Island Grand Prix Circuit de openingsronde van het seizoen werd verreden.

De regerend Europese Supersport kampioen had het geluk op het Australische circuit echter niet aan zijn zijde. Bij een crash in de tweede vrije training brak de Nederlander namelijk zijn rechter-onderarm. Terwijl zijn collega coureur op zondag de eerste wedstrijd van het seizoen reden lag Hartog in Melbourne op de operatietafel.

Een dag later reisde Hartog samen met zijn team terug naar huis om zich vanaf dat moment volledig te richten op zijn herstel. De tweede wedstrijd van het seizoen op het Chang International Circuit in Thailand komt waarschijnlijk nog te vroeg. Team Hartog- Against Cancer ging hierdoor op zoek naar een eventuele vervanger voor deze wedstrijd, en deze heeft men inmiddels gevonden en bevestigd.

Rob Hartog: “Een eventuele vervanger hebben we al maar ik wil zelf nog niet opgeven. We werken er momenteel nog steeds hard aan om op tijd fit te zijn voor Thailand. Het wordt wel heel erg krap, dit weekend of uiterlijk maandag moeten we de knoop doorhakken en weten of het haalbaar is.”

De Filipijnse coureur Timothy Joseph Cua Alberto zal in Thailand, mits de Nederlander niet kan rijden, namelijk als vervanger van Hartog op gaan treden en in dat geval zijn debuut gaan maken in het FIM Supersport World Championship en hiermee tijdens de Pirelli Thai Round de eerste Filippijnse coureur worden ooit in de serie.

De 21-jarige coureur uit San Juan (Filippijnen) was in 2018 een vaste waarde in het Europese Superstock 1000 Championship, zijn eerste seizoen in de WorldSBK paddock. Cua Alberto pakte 19 punten na twee 11e plaatsen als zijn beste resultaten.

De Filippijnen wordt in het geval Hartog af moet zien van deelname het 48e land ooit dat vertegenwoordigd is op de WorldSSP-grid, en na Japan, Thailand, Maleisië, Qatar, Indonesië en Saoedi-Arabië het zevende Aziatische land.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag- zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App