Rob Hartog over zijn start in het World Supersport

4
Rob Hartog

Op de eerder vandaag uitgekomen voorlopige 2017 deelnemerslijst van de World Supersport klasse dook verrassend de naam op van de Nederlander van Rob Hartog. De Nederlander keert dus na één seizoen op de 1000cc Kawasaki weer terug op de lichtere 600cc Supersport machine.

De Noord Hollander zal met zijn Team Hartog-Jenik-Against Cancer van start gaan in de FIM Europe Supersport Cup, welke uitsluitend tijdens de negen Europese rondes van het World Supersport kampioenschap in actie komt.

“Vooropgesteld is dit niet de manier waarop je een nieuwe uitdaging in de vorm van de Superstock 1000 wilt afronden”, begint Hartog. “De overstap naar de 1000cc machine afgelopen jaar was weliswaar een gedwongen stap, maar dat betekend niet dat we die niet met beide handen aanpakten.”

Het bracht de coureur uit Abbekerk en zijn team helaas niet het gewenste resultaat. Dat leverde kopzorgen op bij de afwegingen voor het nieuwe seizoen. Maar uiteindelijk is de keuze gevallen op de FIM Europe Supersport Cup.

“Dit is de keuze die we aanvankelijk wilden maken in 2016. De klasse was alleen, op het moment dat wij de inschrijving wilde maken, al vol. In het maken van een keuze voor 2017 ging uiteindelijk mijn voorkeur uit naar de Supersport klasse en dus weer een terugkeer naar de lichtere 600cc machine.”

Ook in 2017 kan Hartog en zijn team weer rekenen op steun van Kawasaki Benelux en Henk Salomons.

“We gaan voor het derde jaar op rij racen op een Kawasaki, waar ik niets anders dan dankbaar voor kan zijn. Niets is namelijk vanzelfsprekend en ik ben blij dat we opnieuw deze support ontvangen.”

Voor het team lijkt een vertrouwensband met product en partners belangrijk, aangezien er meer samenwerkingen worden voortgezet. Zo zal de Kawasaki ZX-6R worden geprepareerd door Jenik Performance, welke zijn sporen reeds heeft verdiend in zowel de Superbike als Supersport categorie. Daarnaast wordt de vertrouwde en bewezen K-Tech vering er opnieuw onder geschroefd, inmiddels voor het vijfde jaar, door Front Row Components.

“Hierbij wil ik ook mijn trouwe sponsors en fans bedanken die deze stap weer mogelijk maken,” sluit Rob af.

Het 2017 seizoen zal worden afgetrapt op zondag 2 april in Spanje. Het team zal gedurende het voorjaar eerst nog diverse testen afwerken om klaar te zijn voor deze eerste race. De tweede race vindt, zoals de laatste jaren, direct plaats op vertrouwd gebied in Assen op 30 april. Daarnaast zal Hartog aan de start verschijnen tijdens de OW Cup race op 15 april in Assen.

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5