Minder dan een week na zijn operatie aan de breuk in zijn linkerpols gaat Rob Hartog komend weekend toch van start in zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen. Donderdagochtend is de Team Hartog – Against Cancer coureur goedgekeurd door de circuitartsen om te gaan rijden in de eerste training. Hartog gaat met de steun van het thuispubliek er alles aan doen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Afgelopen weekend in Aragon kreeg Rob Hartog opnieuw een domper te verwerken, omdat na de eerste vrije training er ook een breuk werd geconstateerd in zijn linkerpols. Deze breuk in het scheepsvormig polsbotje bleek nog een gevolg te zijn van de crash op Phillip Island, waarbij Hartog ook zijn rechter onderarm brak. Afgelopen zaterdag werd Hartog meteen geopereerd in Barcelona door de bekende ‘motorsport’ dokter Mir. Er werden twee schroeven in Hartog’s pols geplaatst.

Na twee dagen mocht het gips eraf en kon Hartog aan de slag met de therapeut om het gevoel in de hand en arm te verbeteren. Er werd snel progressie gemaakt, waardoor het voor Hartog goed genoeg voelt om het te gaan proberen in de Nederlandse ronde van de World Supersport! Het zal zeker geen gemakkelijk weekend worden voor Hartog, aangezien ook zijn rechterarm nog niet 100% is hersteld. Wel heeft Hartog het voordeel van het thuiscircuit en kijkt hij er naar uit om aan het weekend te gaan beginnen.

Rob Hartog: ‘Het zijn geen gemakkelijke weken geweest met de blessures en operaties. In Aragon was het natuurlijk een tegenvaller, maar achteraf viel daardoor wel alles op zijn plek waarom de pijn zo bleef aanhouden na Thailand. In die zin is het positief en kunnen we nu echter verder. Ik ben geweldig geholpen door dokter Mir en daarna door Vitaal Dussen. Nadat het gips eraf mocht, stond alles in het teken van zo snel mogelijk herstellen. Vanmorgen ben ik medisch gekeurd op het circuit. We mogen starten in de eerste training en daarna moeten we kijken hoe het voelt. Het zal niet makkelijk worden, maar het helpt zeker dat we op Assen rijden in het bijzijn van het thuispubliek en mijn sponsoren. Ik heb veel zin in het weekend en we gaan ons uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten!’

De wedstrijd start zondagmiddag om 12:15 uur en voor de thuisblijvers wordt de race live uitgezonden op Eurosport 2.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App